Arrivabene: Kamuhíreket terjesztenek a Ferrariról

Forma-1, USA Nagydíj, Maurizio Arrivabene, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari
AUSTIN, TX - OCTOBER 19: Ferrari Team Principal Maurizio Arrivabene talks with Sebastian Vettel of Germany and Ferrari in the garage during practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 19, 2018 in Austin, United States. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A csapatfőnök szerint nincs feszültség a menedzsmentben, és nem tervezi felforgatni az istálló személyi állományát sem.

A hétvégén tartotta a szokásos, szezonzáró közönségtalálkozóját a Ferrari, ezúttal hazai pályán, Monzában. Maurizio Arrivabene az olasz sajtónak hajlandó volt interjút adni, határozottan tagadta az elterjedt pletykákat, amelyek szerint feszültség alakult ki Mattia Binotto technikai igazgató és közte.

„Tisztázzuk ezt egyszer és mindenkorra: A Mattiáról szóló pletykák kamuhírek, azért találták ki őket, hogy destabilizálják a csapatot, és ott is problémákat kreáljanak, ahol nincsenek. A továbbiakban nem kívánok fals híreket kommentálni” – idézte az elhangzottakat a La Gazzetta dello Sport.

Arrivabene szerint nincs széthúzás a csapatnál Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

„A szezon során sokszor próbálkoztak azzal, hogy megingassák a csapatot, néha a pilótákról, máskor a szerelőkről szóló sztorikkal. Az én helyzetemmel kapcsolatban kérdezzék az ügyvezetőt, [Louis] Camillerit” – szögezte le.

Arrivabene kijelentette, erősítések lehetségesek a Ferrari személyzetében, de szerinte csak jövőre foglalkoznak majd ezzel. A csapatot jónak és „kompaktnak” tartja.

„Ha lesznek is erősítések, ők felhajtás nélkül érkeznek majd. Hangsúlyozom, csak akkor, ha szükségünk lesz rájuk. A lényeg a stabilitás, ha jönnek is további [munkatársak], a meglévő munkacsoport összetartását nem áshatják alá. Egy működő csapatnak csak erősítések kellenek, nem forradalmak. Személy szerint sohasem hittem a forradalmakban, csak az evolúcióban.”

Mattia Binottót már több csapattal is összeboronálta a sajtó Forrás: DPPI/Florent Gooden

A csapatfőnök szerint a legnagyobb hátrányuk a Mercedesszel szemben, hogy a győzelem nem a „szokásuk”, hanem egy különleges esemény a számukra, ezért le kell rázniuk magukról „a győzelemtől való félelmet”. Úgy vélte, „talán a részletekre való odafigyelés” terén kell fejlődniük, és leszögezte, együtt nyernek és veszítenek, nem hibáztatta a pilótáit és a csapatot sem.

Arrivabene kijelentette, bízik Charles Leclerc-ben, aki jövőre átveszi Kimi Räikkönen helyét a csapatnál.

„Igen, Charles tehetséges, ezt már régóta tudjuk – mondta. – Először én szerződtettem őt 2016-ban. Az első évet a tanulásra kell kihasználni, senki sem fog elvárni tőle semmit, csak azt, hogy juttassa célba az autót, és próbáljon trükköket lesni [Sebastian] Vetteltől.”