Társoldalunk:

Mick Schumacher családi mesterhármast érhet el a Macau GP-n

2018.11.05. 10:00

Az F3-as Európa-bajnokság idei győztese, Mick Schumacher történelmet írhat a híres, makaói F3-as világkupa futamon.

A Makaói F3-as világkupa futamon folytatódik – és valószínűleg zárul – Mick Schumacher pályafutásának F3-as szakasza, az idei Európa-bajnok november 15-18. között ismét rajthoz áll az embert próbáló utcai helyszínen, ahol Michelisz Norbert is pályára lép majd a WTCR mezőnyében.

Mick Schumacher ráadásul egy példátlan rekordot is elérhet, hiszen ha az eb-n látott formáját át tudja menteni és győzni tud, a Schumacher-család lesz az első, amelynek három tagja is megnyeri az utcai futamot.

Mick egyre feljebb lépked a ranglétránForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

Mick édesapja, a korábbi hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher 1990-ben győzött itt (éppen Mika Häkkinennel csatázva), nagybátyja, Ralf Schumacher pedig 1995-ben győzedelmeskedett a szűk és tempós utcai pályán.

Ezt most hallom először, de nagyon jól hangzik, mindent beleadok majd!"  

– idézte Micket az FIA előzetese. A német pilóta már tavaly is szerencsét próbált a makaói viadalon, akkor a leggyorsabb kör már az övé lett, azonban csak a 16. helyezést érte el. Az idei szezon során a teljesítménye sokat javult, Európa-bajnok lett, így a világkupa-futamon is jó eséllyel indul a 28 fős mezőnyben.

Michael Schumacher a kék autóban üldözte Mika Häkkinent 1990-benForrás: AFP/Mandel Ngan

„Közel kerülni a falhoz, és néha még a határokat is átlépni – mondta Mick, amikor arról kérdezték, mi a legérdekesebb a makaói futamon. – Nagyon várom már, hihetetlen vezetni ezen a pályán” – tette hozzá az idei verseny kapcsán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK