Társoldalunk:

Alonso: Schumachert sem búcsúztatták úgy, mint engem

2018.11.25. 18:36

Utolsó F1-es versenyén Alonso nem szerzett pontot, de nagyon hálás a gesztusokért, amivel búcsúztatták.

Fernando Alonso a 11. helyen ért célba Abu-Dzabiban, jelen állás szerint karrierje utolsó Forma-1-es versenyén. A spanyol épphogy lemaradt a pontszerzésről, de az utolsó körökben inkább az foglalkoztatta, hogy megfussa a leggyorsabb kört, és benyelt három, egyenként 5 másodperces büntetést is kanyarlevágásért. 

Kivételesen őt is meginterjúvolták a hivatalos közvetítésben a dobogós pilóták mellett, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a levezető körben díszkíséretben vezette vissza a célegyenesbe.

"Fernando valódi legenda, már azelőtt is követtem és csodáltam, hogy az F1-be kerültem. Hiányozni fog a sportnak – mondta Hamilton. Vettel pedig úgy szólt, "az utóbbi évek kemények voltak neki, hiányozni fog nekünk."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonso meghatódott a figyelmességtől, amiben részesült a hétvége folyamán – az F1 összeállításokat közölt pályafutásáról a hivatalos médiafelületeken, és számos egyéb módon is megemlékeztek róla.

"Nagyon meglepett – mondta. – Versenyeztem olyan kiváló bajnokokkal, mint Michael Schumacher és Jenson Button, de egyikük sem kapott olyasmiket az utolsó versenyén, mint én."Nem tudok eléggé köszönetet mondani.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

"Az egész Forma-1-es jelenlétem szép emlék, fantasztikus utat jártam be nagyon fiatal koromtól mostanáig. Mindig harcoltam, minden autóval, és olyan sikereket értem el, amire nem számítottam – tette hozzá. – Turistaként, esetleg kommentátorként valamikor talán visszatérek ide. Mostantól másképp fogom élvezni a Forma-1-et."  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK