Kubica főszponzora veszi át a Martini helyét a Williamsnél

Forma-1, Robert Kubica, Williams Racing, Abu-dzabi teszt
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 28: Robert Kubica, Williams FW41 Mercedes during the Test Days at Yas Marina Circuit on November 28, 2018 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Joe Portlock / LAT Images)
Vágólapra másolva!
A PKN Orlen logói a Williams karosszériájának különböző felületein is láthatók lesznek. Ez az eddigi legnagyobb volumenű lengyel sportszponzoráció.

A Williams bejelentette, hogy együttműködésre léptek a lengyel PKN Orlen olajtársasággal, ennek részeként a jövő évi, FW42-es kódjelű autójuk hátsó szárnyán, orrán, oldaldobozain és visszapillantó tükrein megjelenik a vállalat logója, de a pilóták és a szerelők ruházatán, valamint a sisakokon is visszaköszön majd a cégér.

A hivatalos megerősítés már csak formaság volt, mert azt már korábban bejelentették, hogy George Russell csapattársa Robert Kubica lesz, aki a vitathatatlan megszállottsága mellett a szponzori pénznek is köszönheti, hogy jövőre versenyzőként is visszatérhet az F1-be.

Lesz hely az új logóknak Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Daniel Obajtel, a PKN Orlen elnök-vezérigazgatója „a lengyel motorsport új korszakának” nevezte az együttműködést, amit terjeszkedésre használnak majd. A társaság egyelőre öt országban van jelen (Lengyelország, Németország, Csehország, Litvánia, Kanada), de a termékeit már 90 országba exportálja világszerte.

– nyilatkozta. – A Forma-1-ben való részvétel az egyik leghatékonyabb módja a márkánk népszerűsítésének sportszponzoráció révén, és örömmel lépünk be a sportágba a Williamsszel. Miután a csapat épp bejelentette, hogy Robert Kubica lesz az egyik pilótájuk 2019-ben, csatlakozni akarunk az eddigi egyetlen lengyel F1-es pilóta útjához, vissza a csúcsra.”

Vajon ez lesz a színösszeállítás is? Forrás: PKN Orlen

Claire Williams csapatfőnök-helyettes szerint csapatuk a technológiát, az innovációt és az élen járó mérnöki megoldásokat képviseli, a PKN Orlennel szinergiákat keresnek majd az együttműködésüket terén. Arra azonban nem tért ki, hogy a Williams a lengyelek termékeit is használja-e majd,

a Mercedes motorokban vélhetően továbbra is a gyártó által ajánlott Petronas folyadékok működnek majd.

Joe Saward szakblogger lengyel sajtóértesülésekre hivatkozva azt írta, a vállalat a következő két év során 26 millió dollárt költ Kubica támogatására, „nagyon megbízható forrásai” szerint a Williams a 2019-es szezon során 17 millió dollárt kap, így valószínűleg egyéb, kisebb szponzorok is beálltak a lengyel pilóta mögé.