Visszatért a Ferrarihoz a Bahreinben elgázolt szerelő

Forma-1, Bahreini Nagydíj, Francesco Cigarini, Scuderia Ferrari
A pitman receives medical assistant following an accident during the pit stop of Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen during the Bahrain Formula One Grand Prix at the Sakhir circuit in Manama on April 8, 2018. / AFP PHOTO / POOL AND AFP PHOTO / Giuseppe CACACE
Vágólapra másolva!
Francesco Cigarini újra munkába állt a Ferrarinál, miután a Bahreini Nagydíjon balesetet szenvedett Kimi Räikkönen kerékcseréjénél.

A szezon elején szokatlanul gyakoriak voltak a hibák a bokszkiállások során, többször is előfordult, hogy az autókat nem megfelelően rögzített kerekekkel engedték ki a pályára, és egy sajnálatos sérülés is előfordult a Bahreini Nagydíjon. A Ferrari pilótája, Kimi Räikkönen tévesen kapott zöld jelzést, ezért önhibáján kívül elütötte a bal hátsó kerekénél dolgozó Francesco Cigarinit.

Egészségéért a Ferrari korábbi pilótája, Fernando Alonso is aggódott, az olasz szerelőt gyorsan megműtötték, majd hosszú hónapokig otthonában gyógyult, rehabilitáción vett részt, de az Instagram-profilján mindig lelkesítő üzeneteket osztott meg. Itt tájékoztatta követőit is arról, hogy visszatért Maranellóba, és újra munkába állt a Ferrarinál.

„Újra itt, vége az első napnak a suliban. Köszönet mindenkinek, hála a családomnak. Az elmúlt 8 hónap után ideje előre tekinteni, továbbra is pozitív hangulattal” – írta Cigarini az Instagramon. Az olasz szerelő távolléte alatt a Ferrarit két fontos változás is érintette: Bejelentették Kimi Räikkönen távozását, és korábbi versenyzőjük, Fernando Alonso búcsút mondott a mezőnynek.

„A legjobbat kívánom a következő fejezethez és a jövőhöz kedves Kimi, és a kedves családodnak, Minttunak, Robinnak és Riannának, valamint a nagyszerű Mark Arnallnak – írta Cigarini egy másik posztban, köszönetet mondva Räikkönen személyi edzőjének is. – Örömteli volt veletek az időtöltés, köszönet mindannyiótoknak. Így sem mentek messzire a Scuderia Ferrari családjától, maradjunk kapcsolatban, remélem, jövőre találkozunk a paddockban. Ölellek.”

Cigarini a kétszeres világbajnok Alonsótól, az „öreg oroszlántól” is búcsúzott, úgy vélte, „ideje új kihívásokat keresni, és megmutatni a világnak a Szamuráj-hozzáállást”. A szerelő a spanyol pilótának is egy nagy ölelést küldött, és hozzátette: „Tanulj valami újat. Hajts rá! Várom, hogy előbb-utóbb újra találkozzunk.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kedélyes olasz szerelő a továbbiakban milyen feladatot kap a Ferrarinál, ami a baleset után rögtön változtatott a bokszmunka menetén, Cigarini helyére pedig egy másik munkatársa állt be.