Társoldalunk:

Biztató lehet Schumacher állapota, a hírek szerint nincs ágyhoz kötve

2018.12.17. 17:01

Michael Schumacher állapotát továbbra is hétpecsétes titokként kezeli a családja, a Daily Mail újságírója azonban azt állítja, új információk kerültek a birtokába a hétszeres világbajnok felépülésével kapcsolatban.

December 29-én lesz öt éve, hogy Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett a Francia Alpokban, ami után életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A hétszeres világbajnok állapotáról gyakorlatilag a baleset utáni hónapok hírei óta, melyek szerint nincs kómában és hazaszállították svájci otthonába, semmilyen információt nem adott ki a családja.

Ennek ellenére rendszeresen kapnak szárnyra pletykák arról, hogy pontosan milyen is lehet a rekordbajnok helyzete, a Bunte német bulvárlap korábban azt állította, hogy képes járni, ezt azonban Schumacher ügyvédje cáfolta, fontos információt árulva el ezzel védencéről. A legújabb részletek Jonathan McEvoytól, a Daily Mail F1-es újságírójától származnak, aki azt állítja, biztató a hétszeres bajnok állapota.

Schumacher 2012-es visszavonulása után családjának és hobbijainak élt, 2013 decemberében azonban jött a tragikus balesetForrás: dpa Picture-Alliance/AFP

McEvoy ellátogatott Schumacher Genfi-tó partján, a svájci Glandban található otthonához, ahol

összefutott a kutyát sétáltató Rolf Schumacherrel, a hétszeres bajnok édesapjával, aki elárulta neki, hogy fia bent van az épületben,

azaz a korábbi pletykákkal ellentétben nem szállították el egy agyi sérültekkel foglalkozó klinikára az Egyesült Államokba.

A Daily Mail újságírója nem részletezi, hogy kitől származik az információja, de azt állítja, hogy Schumacher nincs ágyhoz kötve, miként gépekre sincs szüksége az életben maradáshoz, ugyanakkor rendszeres terápiás kezelés alatt áll, aminek költségei a heti 50 ezer fontot is meghaladják. McEvoy azt is állítja, hogy Schumacher a villája főépületében lakik a családjával a ház mellett álló melléképület helyett, ellentében a korábbi pletykákkal. Utóbbit otthoni kórház helyett a gyakran Svájcba látogató, egyébként Bonnban élő édesapjának építették, az építkezés pedig már Schumacher balesete előtt elkezdődött.

Jean Todt rendszeresen látogatja Schumachert, a Brazil Nagydíjat is együtt néztékForrás: AFP/Patrick Hertzog

A legutóbbi részletes beszámolót Schumacher feltételezhető állapotáról a korábban Ferenc pápa vatikáni bizalmasának számító Georg Gänswein érsek adta a Bildnek, 2016-os látogatását elevenítette fel. Először Corinna Schumacherrel és az édesanyjával beszéltem, utána egy terapeuta behozta Michael Schumachert a nappaliba. Bemutatkoztam és mondtam neki, hogy titkos rajongója vagyok, gyakran néztem a versenyeit és le voltam nyűgözve, hogy valaki miként tud bármilyen időjárási körülmények között olyan gyorsan vezetni egy gépet. Megfogtam a kezeit, melegek voltak. Vannak dolgok, amelyeket szavak nem tudna átadni, egy érintés viszont igen. Egy beteg ember kezét fogni mélyen keresztény, vigaszt és közelséget nyújt. Ez fontos volt nekem."

Nemrég Schumacher egykori ferraris csapatfőnöke, a barátját rendszeresen látogató Jean Todt is említést tett a német legendáról és felfedte, hogy Schumacherrel közösen nézte az idei Brazil Nagydíjat a hétszeres világbajnok házában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK