Vágólapra másolva!
A mezőny legfiatalabb csapata javított a helyezésén a mezőnyben, de közel sem hozták ki a maximumot a lehetőségeikből. Kevin Magnussen hátszélre cserélné a szembeszelet.

A Forma-1-es mezőny legfiatalabb csapata a harmadik szezonjában tovább lépkedett előre a rangsorban, az ötödik helyen zárták az esztendőt, ám hiányérzetük lehet amiatt, hogy a "B-ligában" hiába volt gyakran övék a leggyorsabb autó, a Renault-t nem sikerült megelőzniük. Pedig utóbbi igencsak nyűglődött az év második felében, a Haas mégsem fektette két vállra.

Ez több forrásból tevődött össze (vezetői és bokszutcai hibák, szabálytalan alkatrész miatt elhullajtott pontok stb.), de a csapat pilótája, Kevin Magnussen úgy gondolja, a szerencse sem szegődött melléjük.

"Azt éreztem, hogy sok minden, ami elromolhatott, el is romlott – mondta.

"Úgy értem, hátszélben bízom, de nem a mázliban."

Magnussen kicsúszása az Osztrák Nagydíj egyik edzésén Forrás: AFP/Vladimir Simicek

A Haas egyébként a Force India mögött zárt volna az értékelésben, ha nem veszik el riválisuktól a tulajdonosváltás előtti pontokat.

A Renault-tól 6 pont volt a legkisebb távolságuk az Olasz Nagydíj előtt, és épp holtversenybe kerültek volna velük, ha Romain Grosjean eredményét nem diszkvalifkálják egy szabálytalan légterelő miatt.

Magnussen elmondta, hogy a saját házuk táján is rendet kell tenniük, mert nem foghatják kizárólag a külső körülményekre az eredményüket. "Úgy kell felfognunk, hogy megnézzük, mit csinálhattunk volna jobban. Így is teszünk és megpróbáljuk jobb helyzetbe hozni magunkat a következő évre" – jelentette ki.