Vettel bizalmat, tiszteletet és jobb kommunikációt sürget a Ferrarinál

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari looks on in the garage during final practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2018 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel köszönőlevelet írt a Ferrari dolgozóinak, amelyben intelmei mellett megígérte, hogy jövőre is mindent belead. Eközben Maurizio Arrivabene csapatfőnök citromdíjat vehetett át.

A Ferrarinál vélhetően szeretnék olyan gyorsan elfelejteni a 2018-ban történteket, amilyen gyorsan csak lehet, az olasz média azonban tesz róla, hogy ez ne menjen nekik egykönnyen. Maurizio Arrivabene, a Scuderia csapatfőnöke díjat vehetett át, de nem olyat, amilyet szeretett volna, a Canale 5 csatornán futó Striscia La Notizia nevű televíziós show-műsor ugyanis ezúttal a 61 esztendős olaszt „jutalmazta" az Aranytapírral, amelyet minden évben a legnagyobb lebőgést bemutató személynek adnak át. Arrivabene jól fogadta a kétes elismerést.

Arrivabene és Vettel már 2019-re koncentrál, legalábbis amikor hagyják nekik Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

Arrivabenét 2014 novemberében nevezték ki csapatfőnökké, az idei volt tehát a negyedik teljes szezonja a csapat élén, és míg 2015-ben és 2016-ban nem tudtak felnőni a Mercedes mellé technikai téren, 2017-ben már sokszor igen. Akkor ez még elég volt ahhoz, hogy fejlődésről beszéljenek az olaszokkal kapcsolatban, az idei vereség azonban már jóval nagyobb kudarcnak számított.

Így gondolták ezt az olasz tévécsatornánál is, akik Valerio Staffelli szatiristát küldték, hogy adtja át az Aranytapírt Arrivabenének, aki fanyar humorral vette át azt.

Nem mindig megy ilyen simán a senki által sem szívesen fogadott díj átadása, korábban többen is összetűzésbe kerültek Staffellivel, a Rai Uno igazgatójaként Fabrizio Del Noce egy étteremben mikrofonnal például orrba is verte a szatiristát.

A Ferrarinál nem mindig álltak a helyzet magaslatán 2018-ban Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

Staffelli viccesen megkérdezte Arrivabenétől, hogy egy Fiat Punto motorját tették-e az idén a Ferrariba, mire a csapatfőnök azt mondta: „nem, a motorerővel nem volt gond. Elértünk jó és kevésbé jó dolgokat is, de első sorban nem akartuk elszalasztani az esélyt az Aranytapírra." Staffeli azzal köszönt el, hogy reméli, jövőre a Ferrari nem változik ágaskodó tapírrá, utalva az olasz márka logójára.

Vettel jobb kommunikációt sürget

Sebastian Vettel az idén már többször is bizonyította, hogy minden eszközzel igyekszik barátja és példaképe, Michael Schumacher útját követni, ami a pályán kívüli gesztusokat illeti. A négyszeres világbajnok korábban egy fiatal rajongóját lepte meg egy kézzel írott levéllel, majd ilyet küldött a tüdőtranszplantációja utáni rehabilitációját töltő Niki Laudának is.

Karácsonykor a Ferrari személyzetéhez is megjött a posta Vetteltől, a Scuderia német pilótája olaszul köszönte meg a csapat idei erőfeszítéseit, és megígérte, hogy mindent belead jövőre.

Vettel levelében ugyanakkor árulkodó sorok is vannak, amelyekben jobb kommunikációra sarkallja az övéit. Ez akár utalás is lehet a meg nem erősített hírek szerint a Ferrarinál a csapatfőnök Arrivabene és a technikai igazgató Mattia Binotto között kirobbant konfliktusra.

Vettel ígéri: jövőre újra megpróbálja Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

„Kedves srácok, hatalmas KÖSZÖNET mindannyiótoknak! – áll a levél elején. – Még ha nem is sikerült visszahódítanunk a világbajnoki címet Maranellónak, kijelenthetjük, hogy a legjobbunkat nyújtottuk és továbbra is így kell tennünk!

Csak akkor tehetjük meg a következő lépést, ha erős és összetartó csapatként folytatjuk a munkát! Elkötelezettség és lelkesedés terén fantasztikus csapat vagyunk. Megígérem, hogy 2019-ben mindent beleadok, hogy elérjük a nagy célt! A legjobbakat kívánom nektek! Mindent köszönök, Sebastian."

Decemberben John Elkan, a Ferrari elnöke a hírek szerint rendezte a sorokat Arrivabene és Binotto között.