A Porschétől igazolt új csapatfőnököt a McLaren

WEC, Andreas Seidl, Porsche
SEIDL Andreas (GER) team principal team Porsche Motorsport portait ambiance during the 2016 FIA WEC World Endurance Championship, 6 Hours of Fuji from October 14 to 16 at Oyama, Japan - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A Ferrari után a McLarennél is új csapatfőnököt neveztek ki, a korábbi pletykákat igazolva a Porschénál sikert-sikerre halmozó Andreas Seidl lesz az F1-es részleg új vezetője.

Hónapok óta pletykálták, de a McLaren csütörtökön végre be is jelentette, hogy a Porsche korábbi LMP1-es csapatfőnöke, Andreas Seidl csatlakozik az istállóhoz, az F1-es részleg vezetője és csapatfőnöke lesz. Seidl pontos érkezésének dátumát nem közölték, így valószínűleg a technikai igazgatói posztot átvevő James Keyhez hasonlóan ő sem lesz ott a szezon kezdetén.

A német szakember korábban dolgozott már az F1-ben, 2000 és 2006 között a BMW Motorsport munkatársa volt, majd a BMW Saubernél irányította a pályán zajló mérnöki munkát. Nagy tudással rendelkezik a hibrid hajtásláncok és a csapatmenedzsment terén is, a Porschét a nulláról a Le Mans-i győzelemig vezette.

Andreas Seidl a Porschétől érkezik Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Örömmel fogadjuk Andreas csatlakozását az F1-es technikai és operatív programunkhoz. Ez két fronton is jelentős elköteleződés a számunkra. Először is, újabb fontos lépcső az F1-es teljesítményünk visszaállításával kapcsolatos tervünkben, és az F1 melletti hosszú távú kitartásunk miatt is. Másodsorban,

– nyilatkozta Zak Brown, a McLaren Racing ügyvezetője, aki Eric Boullier lemondása után a csapatfőnöki teendőket is a kezébe vette. – Andreas magasan képzett vezető, aki mindent sikerre vezetett, amiben részt vett. Nagyon várom már vele a közös munkát” – tette hozzá az amerikai üzletember.

Seidl, Nico Hülkenberg és Alex Hitzinger a Porsche technikai igazgatója a Le Mans-i program idején Forrás: Porsche

Seidl szerint „óriási kiváltság és kihívás” csatlakozni a McLarenhez, de nagyon elkötelezetten készül a feladatra, és „hihetetlenül különleges és inspiráló” hozzájárulni a McLaren örökségéhez.

„A McLaren rendelkezik a vízióval, vezetéssel és tapasztalattal, de leginkább az emberekkel ahhoz, hogy visszatérjen az élre, abszolút ez lesz a figyelmem középpontjában, és a küldetésem. Alig várom, hogy csatlakozzak a csapathoz, elkezdjek dolgozni a munkatársaimmal a McLarennél, a partnereinkkel a Renault-nál, és persze Carlos [Sainz-cal] és Lando [Norrisszal].”