Hivatalos: Mick Schumacher a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja

Forma-1, Olasz Nagydíj, Mick Schumacher
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2018, Grand Prix of Italy, Mick Schumacher (GER) 01.09.2018. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Ferrari megerősítette a korábbi pletykákat, és bejelentette, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia mostantól a versenyzői akadémiájuk tagja. Az F1-es istálló csapatfőnöke üdvözölte Mick érkezését.

Korábban a GPhírek.hu is beszámolt róla, hogy Mick Schumachert már csak a szerződésébe foglalt apróbb részletek tisztázása választhatja el attól, hogy csatlakozzon a Ferrari versenyzői akadémiájához. A pletykák igaznak bizonyultak, a Ferrari január 19-én hivatalosan is bejelentette:

a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fia csatlakozott a juniorprogramjukhoz.

A 19 éves Mickkel hat másik fiatal pilóta, köztük két Forma-2-es vetélytársa is bekerült a vörösök utánpótlás-neveldéjébe.

Schumacher a tavalyi Olasz Nagydíjon a Ferrari garázsában is feltűnt Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Mick Schumacher először tavaly nyáron hívta fel magára az F1-es csapatok figyelmét, amikor szinte a semmiből elkezdett versenyeket nyerni a Forma-3-as Európa-bajnokságban. Miután megszerezte a bajnoki címet, a Ferrari azóta leváltott csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene kijelentette: Maranelló ajtaja már csak a neve miatt is mindig nyitva áll a fiatal Schumacher előtt. Mattia Binotto, a Scuderia új csapatfőnöke mérnökként együtt dolgozott a maranellóiaknál Michael Schumacherrel annak páratlan sikersorozata alatt, így jól ismeri Micket is.

– mondta Binotto. – A tehetsége, az emberi és szakmai tulajdonságai miatt esett rá a választásunk, amelyek már fiatal kora ellenére kiemelik őt a többiek közül.”

Az ifjú Schumacher mellet az idei szezonban szintén a Forma-2-ben versenyző Callum Ilott, az egykoron szintén a Ferrarinál versenyző Jean Alesi fia, Giuliano Alesi, valamint Marcus Armstrong, Robert Schwartzman, Gianluca Petecof és Emerson Fittipaldi unokája, Enzo Fittipaldi is csatlakozott a Ferrari versenyzői akadémiájához. Távozók is voltak, az F2-es futamgyőztes Antonio Fuoco, valamint tavaly az F3-ban Schumacherrel egy csapatban versenyző Guan Yu Zhou kikerült a juniorprogramból.

Schumachert tavalyi F3-as Európa-bajnoki címe helyezte rá végleg az F1-es csapatok radarjára Forrás: AFP/Erwin Scheriau

Mick Schumacher el volt ragadtatva attól, hogy mostantól a Ferrari kötelékének tagja, mint mondta,

édesapja miatt különleges jelentőséggel bír az életében az olasz istálló.

„Több mint nyilvánvaló, hogy a Ferrarinak hatalmas helye van a szívemben, mióta csak megszülettem, és természetesen a családoméban is. Személyes okok miatt is nagyon örülök ennek a lehetőségnek.”

Azzal, hogy csatlakozott a versenyzői akadémiához, Mick Schumacher vélhetően F1-es tesztlehetőséghez juthat az idén,

vagy a bahreini, vagy a spanyol verseny utáni fiatal pilóták tesztjén ülhet autóba, de könnyen elképzelhető, hogy a Ferrarival szoros kapcsolatot ápoló Haasnál vagy a Saubernél is feltűnik a neve, akár egy-egy pénteki első szabadedzésen is. Nem kell azonban addig várni, hogy versenyautóban láthassuk a hétszeres világbajnok fiát, aki Sebastian Vettel oldalán részt vesz a Bajnokok Tornájának csapatversenyében és egyéni küzdelmeiben is. A GPhírek.hu január 19-én és 20-án este 20 órától mindkettőt élőben közvetíti.