Társoldalunk:

Aki szimulátorban megverné Hamiltont

2019.02.02. 14:28
Bereznay DánielFotó: Csudai Sándor - Origo

A bajnokság az F1 hivatalos videójátékával zajlik, amit szimulátoros körökben sokan bírálnak. Neked mi a véleményed erről?

A Codemasters nem a világ legélethűbb játékát készíti, pont azért, hogy minél szélesebb körben elérhessék az emberek. Vannak ennél élethűbb szimulátorok, de közel áll a valósághoz, minden apróságra próbálnak figyelni leegyszerűsített formában. A vezetési képességek viszont igenis kellenek, mert bármilyen Forma-1-es esportos, aki topon van, átmegy egy másik szimulátorba, ahhoz hozzászokik, akkor ott is sikeres tud lenni. Ez olyan készség, amit az igazi versenyzésben is felhasználnak a versenyzők.

Hogyan zajlott egy forduló ebben a sorozatban?

Tíz futamot rendeztek, a pontozás rendszere ugyanaz, mint a valóságban. A futamok féltáv és negyedtáv hosszúak voltak. Az időmérők is csak 18 percig tartottak. Minden úgy történt, ahogy a valóságban, aki megnyerte az időmérőt, az pole-ból rajtolt, az első 10 helyezett a parc fermé miatt nem választhatott gumit, és így tovább. A konstruktőri pontokat is ugyanúgy számolták. Angliában, egységes felszerelésben ültünk egy nagy arénában, ahol a Sky Sports minőségi közvetítést készített.

A Mercedes-AMG Petronas Esports-csapat pilótái, Leigh (B2) és Bereznay (J1) versenyzett az F1-es esport-bajnokságbanForrás: Daimler AG/Daimler AG

Miért téged szemelt ki a Mercedes a bajnoki címvédő Leigh mellé?

Főleg az online eredményeim miatt választottak ki, a Draft idején 16 pályán tartottam egy körön a világrekordot, ez igen szép eredmény. Emellett volt a bajnokság, ahol le is győztem Brendont, még a 2017-es játékkal. Nagyon jóban is voltam vele, előfordult, hogy együtt gyakoroltunk. Valószínűnek tartom, hogy ő is mesélt rólam a csapaton belül, ha őt megkérdezték, hogy ki lehetne a csapattársa, akkor valószínűleg rám esett a választása. Mindketten gyorsak voltunk, tudtunk volna egymásnak segíteni, ha nem ellenfelek lettünk volna. Mindkettőnknek voltak referenciái, neki a hivatalos esport-bajnokságban, nekem online, úgy gondolta a Mercedes, hogy ez a legjobb párosítás, és eddig így is lett.

Miből áll a Mercedesszel való együttműködés?

A Mercedesnek dolgozom, őket képviselem mindenhol, nem csak a virtuális világban. Náluk vannak kifejezetten az esportra specializádott csapattagok, akik az utazásszervezéssel foglalkoznak, korábbi szimulátoros és igazi versenyzők, akik beállításokat mutattak nekünk. Nem feltétlenül tettek minket gyorsabbá, mert mi értünk a legjobban a játékhoz, de például feljegyezték az adatokat, stratégiai szemlélettel is látták a versenyeinket, próbáltunk minden lehetséges körülményt szimulálni. Segítették a munkánkat, minden részidőt írtak minden egyes futamon, aztán táblázatban összeszedték, és akkor láttuk, hogy melyik beállítással, mikor voltunk a leggyorsabbak.

Erre nem feltétlenül emlékeznénk, mi csak nyomnánk a „Tovább” gombra, és lépnénk a következő gyakorló szerverre. Ők összeszedtek, egységesítettek minket. Van dietetikusunk, személyi edzőnk, akivel alapszintű állóképességi és egyensúly gyakorlatokat végeztünk, gondolok itt a biciklizésre, a konditeremben hosszú ideig végzett gyakorlatokra. Ez szintén azért segít, mert jobban eszünk, jobban edzünk, szebben élünk, jobban alszunk, és kipihentebben, jobb összpontosítással tudunk játszani és gyakorolni. Ép testben ép lélek.

Lényegében létrehoztak egy csapatot a csapaton belül?

Ez a csapat 5-10 tagból áll, nyilván, ennek is van egy vezetője, aki foglalkozik a költségvetéssel, meg az alapvető szervezéssel. Nekünk is van egy saját Toto Wolffunk, akinek egyébként Toto a főnöke. Pontosan úgy működik, mint egy Forma-1-es csapat, csak kisebb, mert nekünk nem kell olyan hihetetlenül sok ember, de mi is pont ugyanott vagyunk Brackley-ben, mint a másik ezer munkatárs, aki a Mercedesnek dolgozik, és összerakják az autót. Bárkit elérhetünk, bárkivel tudunk bármikor beszélni az épületen belül, csak átsétálunk.

A fordulók között mennyi időt töltesz kint?

Minden hónapban 1-2 hetet voltam kint Angliában az elmúlt fél év során, ez most kicsit kevesebb lesz, mert ahogy a valóságban, úgy az esportban is szünet van, most jobban tudok fókuszálni a tanulmányaimra. Próbáltunk minden hónapban legalább egy hetet kint lenni, és akkor együtt a csapat, hatékonyabb a felkészülés, de otthon is megvan minden felszerelésem, ami szükséges az edzésre. Amikor befejezem az iskolát, akkor lehet, hogy lesz lehetőségem kiköltözni, ami nagy előrelépés lesz, és remélem, megtörténik.

Milyen távlati céljaid vannak az esporttal?

Mi is valamilyen szinten sportolók vagyunk, akik 28-30 évesen már idősebbek lesznek, jönnek majd a fiatalok, akik nyilván ügyesek lesznek, talán tehetségesebbek is, mint mi. Én magát a vezetést nagyon szeretem, ezért szeretnék minél tovább részt venni ilyen versenyeken, és képviselni a Mercedest. Most van hátszelünk, mert benne vagyunk ezekben a körökben, a legtutibb felszerelésekkel, a legjobb emberekkel körülvéve. Aki most kezdi otthonról, nehezebb helyzete lesz, mint nekem volt, mert akkor még nem volt olyan konkurencia, mint most mi vagyunk, nem volt kit kiszorítani. Voltak üres helyek, és aki befért, az befutott, most viszont már valakit ki kell szorítani, aki valószínűleg komolyabb felkészítő programot teljesít, mint azok, akik jönnek.

Nagyon tehetségesnek kell majd lenni, hogy valaki átvegye egy olyan ember helyét, aki már évek óta esportol, de nyilván lehetséges, és ahogy a valós Forma-1-ben, úgy itt is meg fog történni. 

Szeretnék jobban elmenni a való világ felé a versenyzés terén, ha a szimulátorban maradok, akkor kiképezni magamat fejlesztő pilótának. A mai autókat a valós Forma-1-es csapatok, de még egy WTCR-ben is szimulátor alapján állítják be, amikor megérkeznek a pályára, akkor már szinte tökéletesen beállított autójuk van a szélcsatornás adatok, a lézerrel szkennelt pályamodell alapján, a motor a futópadon pontos adatokat mutat, a gumikat is felmérik. Ezt mind be lehet programozni.

Tavaly Baumgartner Zsolt elvitte egy körre a Hungaroringen a kétüléses MinardivalForrás: BrigiPix/Brigipix

Hamilton nem fog heti öt napot a gyárban tölteni szimulátorozással, hanem amikor ő megérkezik, egy olyan jó autót fog kapni, amit előtte a Mercedes esetében Gutiérrez állított be. Ő azt csak befejezi. Ez minden motorsportban így működik a baráti versenyzésen kívül. Ez engem érdekel, emelt szintű matekot és fizikát tanulok, régen az volt az álmom, hogy Forma-1-ben dolgozó mérnök legyek.

Szeretek vezetni, és ha ezt a kettőt össze tudnám kapcsolni, és még profibb szintre emelni, akkor nagyon örülnék. Érdekel a filmkészítés, a fotózás és a videóvágás is, ezek szintén olyan körök, amikben, ha jól mozgok, akkor később lehet belőlem riporter, újságíró, aki talán kicsit többet ért a dolgokból, mint valaki, aki most jött ki az egyetemről, mert benne vagyok a szakmában. Így tervezem a karrieremet, remélem, hogy összejön, ha nem, akkor találok más munkát, amit az egyetemen tanítanak.

A Mercedesnek van most két fejlesztőpilótája, akikről tudunk. Nekik egy eszköz csak a szimulátor, nektek viszont ez a fő csapásirány. Lehet olyan, hogy egy szimulátoros pilóta jobb fejlesztő legyen, mint egy valós versenyző?

Ez nagyon nehéz kérdés. Szerintem Brendon, a csapattársam nagyon sokat fog a valóságban is versenyezni, tökéletes a testalkata ahhoz, hogy jó versenyző legyen. Én ehhez túl magas vagyok, ezért ezzel nem is nagyon számolok, de valószínűleg fogunk kapni tesztlehetőségeket igazi autókkal. Fontos a korrelációt felismerni, és kihasználni az ebből adódó előnyöket. Ez már eléggé bennfentes dolog, de a szimulátorversenyzőkkel az a baj, hogy kihasználjuk a szoftver apró hibáit, amik nem léteznek a valóságban. Nincs tökéletes szimulátor.

Én biztos vagyok abban, hogy bármilyen szimulátorban gyorsabb kört tudnék menni Hamiltonnál, mert ők a G-erők alapján is kapnak visszacsatolást, mi eggyel kevesebb érzékszervünket használjuk. 

Kevesebb információt kapunk, mégis pont ugyanolyan pontosan, akár pontosabban, a határon autózva tudunk menni. Ez nekik nagyon furcsa, nekünk pedig extra képesség. Nekünk már csak az lenne a fontos, hogy bírjuk az erőket, ne fáradjunk el. Az igazi versenyzőknek nagyon furcsa, hogy a sebességet nem érzik, hiába veszi őket körül a szimulátor, nem érzik. Épp ezért az autó beállítását is másként kezelik, amikor az autó stabilitásáról beszélünk, ők máshogy érzik, mint mi a szimulátorban, így különböző eredmények születnek.

Nem tudom, hogy ez mennyire hatékony, de a McLaren már például teljesen ezen a vonalon mozog, Rudy van Buuren a World’s Fastest Gamer nevű bajnokságot nyerte meg, és most a McLaren F1-es csapatának szimulátor-pilótája. Sorban ültették be különböző GT-autókba. A Mercedes és a legtöbb Forma-1-es csapat még azt az irányt követi, hogy a valódi versenyzőket ültetik be a szimulátorba, miután lefokozták őket. A Formula E-ben a legtöbb fejlesztőpilóta már abszolút a szimulátoros közegből jön. Az esport 6. helyezettje, Enzo Bonito a Techeetah-nak dolgozik fejlesztőpilótaként, Jean-Eric Vergne autóját próbálja beállítgatni. Ezt minden csapat eldönti, valószínűleg az a legjobb megoldás, ha keverve alkalmaznak igazi és szimulátorversenyzőket is, mert hiába van nagyon közel egymáshoz a két világ, azt hiszem, hogy mind a kettőtől lehet tanulni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Előző
  • 1
  • 2
Következő