Társoldalunk:

Verstappen: A Honda beváltja, amit ígért a Red Bullnak

2019.03.10. 19:05

Max Verstappen őszintének és nyitottnak nevezte a Red Bull új motorbeszállítóját, a Hondát. Az ifjú pilóta örül, hogy a japánok mindent teljesítenek, amit megígérnek a csapatának.

Azután, hogy tizenkét éven át a Renault erőforrásait használta, a Red Bull a 2019-es szezontól a Honda motorjára váltott. A világbajnoki címre törő csapat biztató téli teszteket zárt az új partnerével, az erőforrás nem produkált komolyabb műszaki hibákat a nyolc nap során.

A Red Bull az elmúlt években sokszor mutogatott a Renault-ra, a sikerek elmaradását legtöbbször a francia motorgyártó mulasztásainak tulajdonította. Az erőforrás fejlesztésével kapcsolatos célok sokszor csak ígéretek maradtak, és a pályán mért eredmények gyakran elmaradtak a várt fejlődési lépésektől.

Verstappen a barcelonai tesztelésenForrás: Mark Thompson/Getty Images

„Minden megvalósult, amit megígértek. Örülök ennek – utalt Verstappen a Hondára. – Eltérő volt az elmúlt évekhez képest. Nagyon nyitottak és őszinték. Amit megígérnek, azt teljesítik is. Ez így korrekt.”

Miután mind a két motorral van most már tapasztalata, Verstappen elárulta, hogy a két erőforrás között jelentős különbségek mutatkoznak, 

mind a kettőnek megvannak a másikkal szemben a saját erősségei és gyengeségei. „Ez egy teljesen más motor. Eltérő, ahogyan működik, ahogyan a gázpedált kell használni, másmilyen a sebességváltás is. Ég és föld a különbség.”

Jobban megy a fejlesztés

Az ötszörös futamgyőztes kiemelte, hogy a Honda határokat nem ismerve dolgozik a próbapadon annak érdekében, hogy minél hamarabb győzelemhez segítse a Red Bullt.

Verstappen és Christian Horner tavaly sokszor volt elégedetlenForrás: Mark Thompson/Getty Images

A korábbi motorbeszállító, a Renault számára az elmúlt években az is nehézséget okozott, hogy a Red Bull a gyári csapatétól eltérő üzem- és kenőanyagokat használt, így meg kellett osztaniuk a próbapados tesztekkel töltött időt.

„Sokat dolgoznak a próbapadon, sokkal többet, mint azt mi régebben tettük. Ez pozitív lépés. Tulajdonképpen nincs korlátozás e téren. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy nyerjenek, remélhetőleg már ebben a szezonban (sikerül ez).”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK