Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője szerint Charlie Whiting mindig a versenyzők pártfogója volt, és nehezen dolgozza fel, hogy az F1 versenyigazgatója csütörtökön meghalt.

Tüdőembólia következtében váratlanul meghalt az F1 legendás versenyigazgatója, Charlie Whiting. A hír hallatán a csapatok képviselői és a pilóták is megrendültek, hiszen a paddock egyik legismertebb és leginkább tisztelt tagját veszítették el. Bár Sebastian Vettel egyszer úgy kiborult, hogy üvöltve szidta Whitingot, a német pilóta is elérzékenyült az események miatt.

„Ugyanúgy sokkolt, ahogy mindenki mást is, különösen az után, hogy tegnap még beszélgettem vele, és az első néhány kanyart együtt jártuk be a pályán – nyilatkozta a Ferrari versenyzője. – Nehéz feldolgozni, amikor valaki már nincs többé. Nagyon régóta ismerem, és ő mindig a mi emberünk, a versenyzők pártfogója volt.”

Whiting (kék pulóverben) személyesen jött el a Hungaroringre is felmérni az újraaszfaltozott pályát, mellette Faluvégi Péter és fekete zakóban Gyulay Zsolt Forrás: Hungaroring Média

„Nyilvánvaló, hogy vannak szabályok, aztán jöttünk mi, ő pedig középen állt. Bárki kérdezhetett tőle bármit, bármikor, mindig készségesen állt mindenkihez, az ajtaja mindig nyitva állt. Versenyző alkat volt, és nagyon kedves ember” – tette hozzá a német pilóta, aki a 2016-os kifakadása után azonnal felkereste Whitingot, és személyesen rendezték a nézeteltérésüket.

Whiting és Vettel beszélgetésének Robert Kubica is tanúja volt, neki már nem adatott meg, hogy feltegye a kérdését a versenyigazgatónak.

„Láttam, ahogy Sebastian tegnap Charlie-val sétált. Úgy gondoltam, nem zavarom meg őket, majd pénteken, a versenyzői eligazításon felkeresem, de már nem ez lesz a helyzet, és ez nagyon elszomorít. Egyfajta ikonja volt az F1-nek, de nem csak az F1-nek. Ahogy Seb is mondta, vérbeli versenyző volt, aki mindig tudott mindent a szabályokról. Emellett nagyon kedves ember is, akiben mindig meg lehetett bízni, és támaszkodni lehetett rá. Nagyon szomorú pillanat ez.”

Vettel és a Ferrari tagjai a pályabejárás végén, a kör elején Whiting is csatlakozott hozzájuk Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

A rebellis versenyzők közé tartozik Max Verstappen is, aki nemrég kétszer egynapos „közmunkát” teljesített, miután a tavalyi Brazil Nagydíjon lökdösni kezdte Esteban Ocont. A Red Bull versenyzője először a Formula-E-be ment hospitálni a sportfelügyelőkhöz, majd az FIA egyik konferenciáján is részt vett Whiting társaságában.

– elevenítette fel Verstappen. – Amikor távoztam, azt mondtam neki, hogy »találkozunk Ausztráliában egy újabb szezonra«. Aztán, nem hittem a fülemnek, amikor hallottam ezt a hírt, hiszen mindössze 66 éves volt. Minden napot becsülni kell, amikor az ember felébred, és élvezni az életet. Ez nemcsak az F1-ről szól, hanem az élet más területeiről is. Pillanatnyilag szerintem most az a legfontosabb, hogy együttérezzünk a családjával, barátaival és szeretteivel.”

Melbourne-ből jelentjükKi léphet Charlie Whiting helyére?http://efpluszegy.reblog.hu/ki-lephet-az-f1-elhunyt-versenyigazgatojanak-helyere

„Azóta ismertem Charlie-t, hogy bemutatkoztam 2007-ben – tette hozzá Lewis Hamilton. – Nyilvánvalóan hihetetlenül megrendített ez a szomorú hír, a gondolataim és az imáim vele és a családjával vannak. Az elkötelezettségével tényleg a sportág egyik pillére volt, Toto [Wolffot] idézve a sportvilág egyik ikonja volt, aki rengeteget tett értünk. Nyugodjon békében!”