Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo nagy várakozásokkal érkezett meg a Renault F1-es csapatához, a szezon első versenyén azonban szinte semmit sem mutatott abból, amiért a franciák szerződtették.

A Renault saját mércéje szerint is várakozáson alul teljesített a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, miután az időmérőn egyik autójával sem került be a Q3-ba, majd csak az egyik autóval végzett pontszerző helyen. Daniel Ricciardo rajtnál elkövetett hibája nem segített a dolgokon, de nem lehet csak erre fogni a gyengébb eredményeket. Cyril Abiteboul csapatfőnök elismerte, hogy az ausztrállal egyelőre nem tudták megmutatni azt a potenciált, ami sokak szerint rejlik a Red Bull egykori versenyzője és a Renault párosításában, miközben Nico Hülkenberg mindent kihozott a lehetőségeiből.

Ricciardo szárnyaszegetten a rajt után Forrás: Picture-Alliance/AFP

A franciák kimondott célja, hogy az idén legalább egy dobogós helyet szerezzenek önerőből, és csökkentsék a távolságot a Ferrarihoz, a Red Bullhoz és a Mercedeshez képest.

Amekkora várakozásokkal mentek neki a szezonnak, akkorát koppantak Melbourne-ben, ebbe pedig a nagy dérrel-dúrral érkező Ricciardo halovány szereplése is közrejátszott.

A hazai közönség előtt szereplő pilóta minimális különbséggel kikapott az időmérőn csapattársától, a rajtnál pedig egy optimista manőver megpecsételte a versenyét, a fűre hajtva leszakította autója első szárnyát, amivel annyi is volt a versenyének.

A hétvége nagyrészt hullámvölgyekből állt, eltekintve néhány villanástól. Nagyon jó és erős teljesítményt nyújtott ő és az autó is a szabadedzéseken, a szabadedzések azonban nem számítanak."

Azt meg kell adni Ricciardónak, hogy észnél volt a szárnytörés után, és nem torpedózott meg senkit Forrás: NurPhoto/Morgan Hancock

Abiteboul amondó, hogy nem várható el Ricciardótól és tőlük, hogy egyből azt hozzák, amire az emberek számítanak, ugyanakkor

a rajtnál történteket egy finom célzással újdonsült versenyzője számlájára írta.

„Csapatként kell jobban teljesítenünk. Ez egy tanulási folyamat, ahogyan azt mindig is mondtuk. Amikor az ember új versenyzővel kezd együtt dolgozni, tesz néhány lépést hátra, mielőtt előreléphetne. Ezen megyünk keresztül jelenleg. Danielnek nem volt akkora szerencséje, mint Nicónak, aki szintén próbált visszaszerezni pár helyet a rajtnál.

Nem olyan szezonkezdet ez, amilyet szeretett volna, és nem is olyan, amilyet mi szerettünk volna, ugyanakkor tudjuk, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek és könnyedén megvalósíthatjuk ezt, ha minden rendben lesz az időmérőre."

Ricciardóval ellentétben Hülkenberg hibátlanul vezetett Forrás: AFP/William West

Hülkenberg egy elektronikai hiba miatt szintén a top tízen kívülre került az időmérőn, a futamon azonban egyetlen hibát sem vétett, és végül a hetedik helyen ért be, amivel Abiteboul szerint mindent kihozott a lehetőségeiből. „Meg kell emelnünk a kalapunkat előtte, kiválóan rajtolt, remek volt az első köre, utána a csapat jó munkát végzett a stratégiával és minden egyébbel, figyelemre méltó volt. Ugyanakkor meg kell könnyítenünk [Hülkenberg] életét az időmérőre, hogy jobb helyről rajtolhasson."