Vágólapra másolva!
Mick Schumacher a Bahreini Nagydíj után zajló F1-es teszten éles körülmények közepette is kipróbálhatja magát, akár két csapat színeiben is.

Már a barcelonai F1-es tesztek idején felmerült, és az Auto Bild értesülése szerint már el is dőlt, hogy a tavalyi F3-as Európa-bajnokság győztese, Mick Schumacher is F1-es autót vezethet a Bahreini Nagydíj után zajló kétnapos tesztelésen. Az Autosport úgy tudja, április 2-án kedden Schumacher a Ferrarinál kezd, és szerdán ül át az Alfa Romeóba.

Érdekesség, hogy mindkét istálló kötődik édesapja, Michael Schumacher pályafutásához: Az Alfát az F1-ben ugyanaz a Sauber működteti, ami a Mercedes sportautó istállóját is futtatta, amikor a későbbi rekordbajnok feltörekvő pilóta volt. Később, 1996 és 2004 között a Schumacher-név összeforrt a Ferrarival.

Mick Schumacher tavaly díjat adott át Kimi Räikkönennek, most lehet, hogy épp az ő autóját kapja majd kölcsön Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az Alfa Romeo és a Sauber manapság elsősorban a Ferrarival ápol szorosabb összeköttetést. Az olasz istálló pilótaprogramjának Mick Schumacher is tagja, így kézenfekvő, hogy ebben a szekértáborban keresnek neki lehetőségeket, de amennyiben valóban lehetőséget kap mindkét csapatnál, az komoly szándékra vall az olaszok részéről.

Ez lesz az első igazi alkalom

Mick kapcsán eddig egy nyilvános F1-es szereplésről lehet tudni, 2017-ben édesapja 1994-es Benetton-Fordját vezethette a Belga Nagydíj során, ezzel a rekordbajnok apuka első F1-es győzelmének 25. évfordulóját ünnepelték. Az ifjú versenyző nemrég egy interjúban azt mondta, nem nyomasztja, inkább megtisztelésnek érzi, ha édesapjához hasonlítják. Természetesen

ez lesz a legerősebb versenyautó, amit Mick valaha vezethetett,

hiszen a Belgiumban kölcsönkapott Benetton körülbelül 700 lóerős volt, de a versenytempó közelébe sem juthatott vele, az Alfa Romeóban működő Ferrari erőforrás rendszerteljesítménye pedig 1000 lóerő körül van, ráadásul fejlett aerodinamikával és jól tapadó versenygumikkal rendelkezik a bemutatóra használt demókerekek helyett.

A Benetton volánja mögött, különleges sisakfestéssel Forrás: AFP/Loic Venance

Az 1997-es szezon során ez lesz az első alkalom, hogy Schumacher a Saubernél vezethet, akkor Michael Schumacher tesztelte a svájciak autóját Fioranóban, ezzel segítette a Ferrari-motort használó alakulat fejlesztéseit.

A német fiatalt most honfitársa, Sebastian Vettel is segíti, de a négyszeres világbajnok úgy véli, nem kell mindenbe beleszólnia.

„Az biztos, hogy a vezetéssel kapcsolatban nem adok neki tippeket – mondta a Sport Bildnek. – Az viszont bizonyos, hogy a nagyobb tapasztalatom révén vannak dolgok, amiket át tudok adni neki. A legjobb, ha ő maga gyűjt élményeket. Hihetetlenül magas elvárásokat támasztanak vele szemben, de erre senkinek sem kell őt emlékeztetni.”