Newey: A Red Bull nem olyan jó, mint vártuk

Forma-1, Adrian Newey, Red Bull Racing, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 29: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing walks in the Paddock before practice for the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 29, 2019 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YV9WSC651W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull főtervezője elárulta, elégedett a Honda munkájával és a felek együttműködésével, de elismerte, az autójuk nem úgy sikerült, ahogy azt várta.

Egy önerőből megszerzett dobogós hellyel és egy 4. pozícióval kezdődött a Red Bull idei szezonja a Hondával, ami az eredmények terén felülmúlta a várakozásokat, különösen a japánok korábbi nehézségei után. A Red Bull vezetői nem győzik méltatni a gyártó erőforrását és munkamorálját, e téren a csapat főtervezője, Adrian Newey sem kivétel.

„Még nincsenek a Mercedes vagy a Ferrari szintjén, de teljes meggyőződésem, hogy elég gyorsan utolérik őket. Ez a magabiztosság sugárzik belőle – mondta Newey a Sky Sports riportere, Natalie Pinkham podcastjában, és hozzátette, a karosszéria terén is fejlődést vár. – Hogy brutálisan őszinte legyek, az autónk nem lett olyan jó, ahogy vártuk, ezért nekünk is el kell végezni a ránk eső munkát.”

Korábban sportautót is tervezett az Aston Martinnak, de Newey már ismét az F1-gyel foglalkozik Forrás: Clive Mason/Getty Images

A brit szakember kiemelte, hogy a felek megbíznak egymásban, elhiszik, hogy a partnerük megcsinálja, amit ígért, és „nem kezdünk sárdobálásba”. Hozzátette, a két cég munkatársai kulturális szempontból nagyon különbözők, „de amíg ezt tiszteletben tartjuk, addig minden tökéletes.” Newey kitért a korábbi csapatai szereplésére is, a McLarentől előrelépést vár.

– vélte Newey, aki a bahreini rajtrácson hosszasan nézegette az MCL34-et. – Ez jót tesz a sportágnak. Szerintem biztosan jó autót építettek, így a tavalyinál mindenképpen jobb szezonra számíthatnak. Valószínűtlen, hogy győzelmet érő teljesítményre lesznek képesek, de nagy lépést tettek előre, ami jó hír a sportágnak.”

Ritka, hogy a McLaren önerőből a Red Bull előtt jár Forrás: Dan Istitene/Getty Images

Newey első komolyabb sikereit az F1-ben a Williams színeiben érte el, mielőtt 1997-ben a McLarenhez szegődött, most kijelentette, „nagyon szomorúnak” tartja, hogy a Williams „simán az utolsó rajtsorba jutott”, és elmondta, reméli, hogy „rendelkeznek a szükséges pénzügyi forrásokkal, hogy meghozhassák a helyes döntéseket, és kijussanak ebből.”