Társoldalunk:

A legrosszabb szombati pilótát választották a Kínai GP legjobbjának

2019.04.14. 13:22

Az újonc Alexander Albon utolsóként indulva szerzett pontot a jó stratégiának köszönhetően. Elismerte, hogy tegnap a nagy bukás miatt talán ő volt a mezőny leggyengébb tagja.

A Toro Rosso thaiföldi újonca, Alxeander Albon zsinórban a második futamon végzett a pontszerzők között, miközben rutinosabb csapattársa, Danyiil Kvjat egymás után második alkalommal ütközött. Albon 10. helye a Kínai Nagydíjon azért nagy bravúr, mert az utolsó edzésen csúnyán összetörte az autóját és az időmérőn részt sem vehetett.

A nézők őt választották a nap versenyzőjének (ez általában a közönség szimpátiáját jelenti, nem feltétlenül a teljesítmény hiteles megítélését), amit boldogan vett tudomásul. "Nem éreztem úgy, hogy lenyűgözően mentem volna. Igen, utolsóként indultam, de nem volt őrült futam. Örülök, hogy én lettem a nap versenyzője, miután szombaton talán én voltam a legrosszabb. – mondta.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Toro Rosso

Albon kezdetben mások kalamajkáival és Antonio Giovinazzi előzésével lépkedett fentebb, majd azzal, hogy a mezőny többségével ellentétben csak egyszer állt ki a bokszba. Emiatt a frissebb abroncsokon támadó Romain Grosjean nagy nyomás alá helyezte az utolsó körökben.

"Tudtuk, hogy necces lesz, de bevállaltuk [az egyetlen kerékcserét]. Az utolsó körök idegtépők voltak – mondta, azt állítva, hogy a gumijai teljesen elfogytak 10 körrel a cél előtt, és a lekörözéseknél tovább ártott nekik a turbulens levegőben haladva. Grosjean végül nem tudott rést találni a pajzsán.

"Erős tempót diktált a verseny végén, tudtam, hogy utolér – nyilatkozta Albon. – Azonban amikor követett, túlhevítette a gumijait, ezt hamar észrevettem, amikor én előztem másokat. Szóval tudtam, hogy nehéz feladata lesz, és hálás voltam a kék zászlókért. Mindig kívántam az újabb és újabb lekörözendő autókat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK