Vágólapra másolva!
A Mercedes rövid és hosszabb távon is Lewis Hamiltonnal és Valtteri Bottasszal képzeli el a jövőt Toto Wolff csapatfőnök elmondása szerint, hiába állítja Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója, hogy Max Verstappen iránt érdeklődnek.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója kisebb lavinát indított el korábbi kijelentésével, amellyel azt állította, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke rendszeresen kapcsolatban áll Max Verstappennel, a bikások sztárpilótájával, ezzel az sugallva, hogy a Mercedes szemet vetett a hollandra. Az osztrák szakember úgy nyilatkozott az Auto Bildnek, hogy Wolff a pilótájukat és annak édesapját, Jos Verstappent is rendszeresen keresi telefonon az utóbbi hónapokban, ő azonban nem aggódik emiatt. Kínában először Verstappen apja, majd maga Verstappen, később pedig Wolff is tagadta a pletykákat.

Verstappen ragaszkodik ahhoz, hogy nem kacsintgat a Mercedes felé Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Marko azt állította a nyilatkozatában, hogy Verstappen szerződésében van teljesítményzáradék, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy amennyiben bizonyos feltételek nem teljesülnek a Red Bull részéről (a pletykák szerint a csapat kiszorul a top háromból), Verstappen szabadon távozhat a 2020 végéig szóló szerződésének lejárta előtt, azaz 2019 végén.

A 21 éves pilóta Sanghajban nem volt hajlandó szerződésének részleteiről beszélni, és Helmut Marko szavainak is ellentmondott.

„Nagyon meglepődtem, amikor hallottam róla. Én soha nem hívtam Toto Wolffot, és ő sem hívott engem, a számom sincs meg neki, úgyhogy ez az egész elég vicces. Az apámmal néha szoktak beszélgetni, de leginkább a gyerekekről és a gokartozásról."

A Mercedesnek előbb-utóbb mindenképpen el kell kezdeni keresni Lewis Hamilton utódját, az ötszörös világbajnok ugyanis januárban töltötte be a 34. életévét, és korábban többször hangsúlyozta, hogy nem szeretne a Forma-1-ből nyugdíjba menni, az élet más területein is maradandót akar alkotni. Ebből a szempontból a Mercedesnek logikus lenne a mezőny legtöbbre tartott fiatal tehetségét magához csábítania, pláne azt tekintve, hogy Verstappen még mindig csak 21 éves, de már rutinos, többszörös futamgyőztes versenyzőnek mondhatja magát.

Wolff ennek ellenére leszögezte, hogy a 2020 utáni időszakra is Hamiltonnal és Bottasszal fognak először tárgyalni,

és ha valamelyikük nem hosszabbít, csak akkor fordulnak más felé, bár reméli, hogy a jelenlegi párosuk örökre megmarad.

Hamiltonnal és Bottasszal tervez a Mercedes 2020 utánra is Forrás: Picture-Alliance/AFP

„Elkötelezettek vagyunk a pilótáink iránt, és

– állt értetlenül Marko szavai előtt a Mercedes csapatfőnöke. – Mindhárman jót nevettünk ezen a pletykán, valóban nincs meg Max száma, és soha nem beszéltem vele telefonon. Ahogyan helyesen mondta, Jost régóta ismerem, és a barátomnak tartom. A gyerekekről és a gokartokról szoktunk beszélgetni, arról, hogy a gyerekeinket mikor ültetjük be együtt egy gokartba, és melyik csapathoz menjünk. Nem szoktunk Maxról vagy a szerződéséről beszélni, Max jó okkal elkötelezett a Red Bull és a Honda mellett."