Vágólapra másolva!
A csapatfőnök, Frédéric Vasseur szerint az Alfa Romeo egyre vonzóbb a szponzorok és a munkavállalók szemében is. Tudja, hogy nehéz idők is várnak rájuk, de nagy célokat tűztek ki.

Ígéretesen, folyamatos pontszerzéssel kezdte a szezont az Alfa Romeo Racing, ami lényegében a tavalyi Sauber néven ismert csapat átnevezett változata Kimi Räikkönennel a volánnál, a rutinos Frédéric Vasseur irányítása alatt. Noha az ifjú Antonio Giovinazzi egyelőre nem hozza az eredményeket (részben műszaki hibák miatt), az Alfa Romeo így is 5. a konstruktőri világbajnokságban, holtversenyben a nagyobb költségvetésből gazdálkodó Renault-val.

Räikkönen a Kínai Nagydíjon Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Vasseur már a szezon előtt elmondta, Räikkönen szerződtetése és az Alfa Romeo márka megnyerése után fokozódni kezdett az érdeklődés a csapat iránt, most az Auto Hebdo hasábjain hozzátette, hogy „ez többlet teher, de nagy elismerés is a számunkra.” A francia szakember kijelentette: „Tudjuk, hogy nehéz pillanatok is várnak ránk, de valami újat építünk, és

Bár az Alfa Romeo a tavalyi Sauberhez képest általában a legtöbbet gyorsuló autók között szerepel, a tempó terén a dobogós helyekhez még mindig komoly előrelépésre van szükség, elég csak megnézni, hogy „nagy testvérük”, a Ferrari sem tudja mindig, mindkét autóját a legjobb három közelébe segíteni. Räikkönen úgy látja, az Alfa Romeónál elsősorban az időmérőt kell jobban csinálniuk.

A dobogó még messze van Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„A szombatokat tisztáznunk kell, és általában a szabadedzéseket, hogy akkor is minden rendben menjen – nyilatkozta az Autosportnak. – Utána szerintem előre tudunk lépni, a tempónk megvan. Most fel kell zárkóznunk a versenyeken, mert [a vártnál] hátrébb indulhatunk” – összegzett a finn pilóta.

Räikkönen célzott arra, hogy nem teljesen elégedett csapata helyzetével, de szerinte „az ember mindig többet akar”, és a rá jellemző, lényegre törő állásponttal foglalta össze a jelenlegi állapotot. „Most ennyivel kell beérnünk, ha tetszik, ha nem. Ettől nem változik meg semmi. Ha mindent ki tudunk hozni a hétvégékből, akkor jobb eredmények is jöhetnek.”