Gasly az agresszivitása miatt is szenved a Red Bullnál

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Red Bull Racing, Pierre Gasly, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari
BARCELONA, SPAIN - MAY 12: Pierre Gasly of France and Red Bull Racing and Charles Leclerc of Monaco and Ferrari walk to the drivers parade before the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 12, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZAG5J1RD1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótája úgy érzi, elindult a javulás útján, ehhez viszont nem csak a beállításokon, hanem a vezetési stílusán is módosítani kell.

Az élmezőny három csapatának hat pilótájából Pierre Gasly eddig kilógott a többiek közül, lefelé. Csapattársa, Max Verstappen két futamon is önerőből legyőzte a Ferrari versenyzőit, a francia viszont még egyszer sem hozta be a célba a 6. helynél előrébb a Red Bullt, többször ezt a kötelezőt sem hozta, ezért kezd izzani a talaj a lába alatt.

Gasly (balra) az élmezőnybe tartozó autót kapott, de a legjobbak közé még nem tud bekerülni Forrás: Red Bull Content Pool

A sajtóban már bedobtak utódjelölt neveket arra az esetre, ha nem javul, de ő úgy látja, a folyamat már elindult, csak az eredményeken nem látszik. „A befektetett munka kezd kifizetődni – mondta. – Nem sok hiányzik már. Azt hiszem, rájöttünk valamire, ami elégedetté tesz, bár akad még pár dolog, amiben változást szeretnék. Érzem, hogy több lehetőség rejlik a csomagban. Legalább javultunk az autó következetességével, kiszámíthatóságával, és szerintem ez jobb alapot ad a hétvégi munkákhoz.”

Gaslynak meggyűlt a baja az autó szeszélyes viselkedésével a kanyarokban, de ezen a téren is érzi az előrelépést. „Próbáltunk javítani azon, hogy stabilabb legyen a balansz a kanyarokban és ne változzon közben. Sikerült benne fejlődnünk az év elejéhez képest, de tovább kell” – nyilatkozta.

Még nem érzi az összhangot az autójával Forrás: Mark Thompson/Getty Images

„Igyekszünk simítani a kigyorsításokon. Időnként meglehetősen agresszív vagyok gázadásnál, ami néha kifizetődik, néha azonban ingerlékennyé teszi az autót és túlhevíti a gumikat. Azt hiszem, ezen a téren szintén javulhatok.” Az instabil autó a következő versenyhelyszínen, Monacóban súlyos következményekkel járhat, ott különösen oda kell figyelnie Gaslynak.

Főnöke, Christian Horner a kedvező tendenciára összpontosít. „Pierre folyamatosan erősödik. Minden hétvégén fejlődött – jelentette ki. – Kezd összeállni. Kína volt a fordulópont, utána Bakuban jól ment, amit egy egész jó hétvége követett Spanyolországban.”