Hamilton: Bottas jobb, mint valaha

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) competes ahead of Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas during the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya in Montmelo in the outskirts of Barcelona on May 12, 2019. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottast az idei évre mintha kicserélték volna, a tavaly csak szenvedő finn az első öt versenyen nem egyszer okozott kellemetlen pillanatokat Lewis Hamiltonnak, aki mintha elkezdte volna komolyan venni a csapattársa jelentette fenyegetést.

Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíjon átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben, jelenleg 112 ponttal ő áll az élen, mindössze hét egységgel lemaradva követi azonban csapattársa, a 105 pontos Valtteri Bottas, aki a Mercedes jelenlegi formáját elnézve elképzelhető, hogy az ötszörös világbajnok legfőbb ellenfele lesz az idén a végső győzelemért folyó harcban. Hamilton korábban nem akarta megnevezni csapattársát fő kihívójaként, most azonban már ő is egyre inkább hajlani látszik arra, hogy bizony a finnel kell megküzdenie az idén.

Hamiltonnak egyelőre iparkodnia kell, hogy legyőzze Bottast Forrás: AFP/Lluis Gene

A bakui futam után Hamilton még azt mondta, hogy túl korai egyvalakit kiemelni, mint fő riválist, és bár továbbra is tartja, hogy még nem szabad nagyon előretekinteni, a Spanyol Nagydíj után, vélhetően a Ferrari szereplését látva már közelebb állt ahhoz, hogy Bottasra voksoljon.

Jobban teljesít, mint valaha. Ez nagyszerű a csapatnak, őszintén megérdemli a csapatban elfoglalt helyét, szerintem remek látni, hogy ebben az évben egy új szintre lépett."

Hamilton megpendítette, hogy Bottas profitál abból, hogy az ő tavalyi teljesítménymérnöke immár a finn oldalán dolgozik a garázsban, nem csak ebben látja azonban az ötszörös világbajnok annak okát, hogy az idén már többször alulmaradt az időmérőn és a versenyen.

Bottas a barcelonai időmérőn is legyőzte Hamiltont Forrás: Daimler AG/LAT Images

„Az autó nyilvánvalóan nagyszerű, azonban Ausztrália óta kissé szenvedek vele, folyamatosan ugyanazok a problémák ütik fel a fejüket. Az ausztráliai időmérőm éppen, hogy rendben volt, egy tizeddel voltam előrébb [Bottasnál]. Amikor minden összeáll, ennek máshogy kell lennie. Valtteri jól összecsiszolódott az autóval, eléggé boldog benne."

Hamilton elmondta, hogy a Monacói Nagydíj előtt a gyárban igyekszik válaszokat találni arra, hogy mely területeken fejlődhet,

az autóval alapvetően ugyanis szerinte nincs gond, az eddig a legerősebb, amit vezetett, csak még nem passzol mindenben hozzá.

„A péntekek és a szombatok nem alakultak jól, a cél, hogy ez másként legyen. A versenyek erősek voltak teljesítmény szempontból is, nagyon örülök annak, ahogy a vasárnapokon teljesítettem. Összességében ez egy fantasztikus autó, mindössze arról van szó, hogy abban a működési tartományban, amelyben az én vezetési stílusom elhelyezkedik, nem mindig csinálja azt, amit akarok. Ugyanakkor eddig ez a legjobb autó, amit építettünk."