Társoldalunk:

Hamilton: Bottas jobb, mint valaha

2019.05.17. 19:08

Valtteri Bottast az idei évre mintha kicserélték volna, a tavaly csak szenvedő finn az első öt versenyen nem egyszer okozott kellemetlen pillanatokat Lewis Hamiltonnak, aki mintha elkezdte volna komolyan venni a csapattársa jelentette fenyegetést.

Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíjon átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben, jelenleg 112 ponttal ő áll az élen, mindössze hét egységgel lemaradva követi azonban csapattársa, a 105 pontos Valtteri Bottas, aki a Mercedes jelenlegi formáját elnézve elképzelhető, hogy az ötszörös világbajnok legfőbb ellenfele lesz az idén a végső győzelemért folyó harcban. Hamilton korábban nem akarta megnevezni csapattársát fő kihívójaként, most azonban már ő is egyre inkább hajlani látszik arra, hogy bizony a finnel kell megküzdenie az idén.

Hamiltonnak egyelőre iparkodnia kell, hogy legyőzze BottastForrás: AFP/Lluis Gene

A bakui futam után Hamilton még azt mondta, hogy túl korai egyvalakit kiemelni, mint fő riválist, és bár továbbra is tartja, hogy még nem szabad nagyon előretekinteni, a Spanyol Nagydíj után, vélhetően a Ferrari szereplését látva már közelebb állt ahhoz, hogy Bottasra voksoljon.A legközelebb álló versenyző jelenti a legnagyobb fenyegetést. Jelenleg még mindig túl korán van, a legközelebb azonban Valtteri áll hozzám, úgyhogy jól kell teljesítenem, különösen, ha továbbra is folytatja a jó körök előhúzását a kalapból a hétvégéken. Jobban teljesít, mint valaha. Ez nagyszerű a csapatnak, őszintén megérdemli a csapatban elfoglalt helyét, szerintem remek látni, hogy ebben az évben egy új szintre lépett."

Hamilton megpendítette, hogy Bottas profitál abból, hogy az ő tavalyi teljesítménymérnöke immár a finn oldalán dolgozik a garázsban, nem csak ebben látja azonban az ötszörös világbajnok annak okát, hogy az idén már többször alulmaradt az időmérőn és a versenyen.

Bottas a barcelonai időmérőn is legyőzte HamiltontForrás: Daimler AG/LAT Images

„Az autó nyilvánvalóan nagyszerű, azonban Ausztrália óta kissé szenvedek vele, folyamatosan ugyanazok a problémák ütik fel a fejüket. Az ausztráliai időmérőm éppen, hogy rendben volt, egy tizeddel voltam előrébb [Bottasnál]. Amikor minden összeáll, ennek máshogy kell lennie. Valtteri jól összecsiszolódott az autóval, eléggé boldog benne."

Hamilton elmondta, hogy a Monacói Nagydíj előtt a gyárban igyekszik válaszokat találni arra, hogy mely területeken fejlődhet,

az autóval alapvetően ugyanis szerinte nincs gond, az eddig a legerősebb, amit vezetett, csak még nem passzol mindenben hozzá.

„A péntekek és a szombatok nem alakultak jól, a cél, hogy ez másként legyen. A versenyek erősek voltak teljesítmény szempontból is, nagyon örülök annak, ahogy a vasárnapokon teljesítettem. Összességében ez egy fantasztikus autó, mindössze arról van szó, hogy abban a működési tartományban, amelyben az én vezetési stílusom elhelyezkedik, nem mindig csinálja azt, amit akarok. Ugyanakkor eddig ez a legjobb autó, amit építettünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK