Vágólapra másolva!
A McLaren pilótája és a Racing Pointnál versenyző Lance Stroll is remekül rajtolt a Monacói Nagydíjon, több ellenfelüket is maguk mögé utasították.

A Monacói Nagydíjon az elmúlt években megszokottaknál több látványos akció is zajlott a versenyzők között. A legnagyobb feltűnést Charles Leclerc csatái keltették, de Daniel Ricciardo is nagyot rajtolt, valamint a középmezőnyben Carlos Sainz és Lance Stroll is megelőzte két-két ellenfelét az indulás utáni első néhány százméteren.

Sainz a 9. helyről szemfülesen beszúrt a Toro Rosso pilótái mellé, és a leintés után úgy vélte, „nagyon jó manővert” hajtott végre, és szerinte „a pályafutásom egyik legjobb rajtja” volt a monacói villanása, ami a szűk aszfaltcsík és a szalagkorlátok közelsége miatt különösen nagy pontosságot igényelt. Az egyik „áldozat”, Danyiil Kvjat nem is volt igazán lelkes.

„Nagyon kockázatos volt Carlos megmozdulása, de végül is sikerült elém kerülnie” – kommentálta a történteket. Csapattársa, Alexander Albon viszont méltatta a spanyol versenyzőt. „Az első kanyar jól sikerült, és meg is előztem Carlost, de aztán a 3-as kanyarban jobbról mellém ért, és nem tudtam az útját állni, még akkor sem, ha szerettem volna.”

Hasonlóan jól indult a 17. helyről kezdő Lance Stroll is, aki csapattársát, Sergio Pérezt és a rutinos Kimi Räikkönent vadászta le. A finn pilótával később többször is összecsapott, Räikkönen panaszkodott is rá, de végül mögötte maradt, ellentétben Pérezzel, aki visszakerült csapattársa elé, így Leclerc kiesésével együtt végül megtartotta a 15. helyet.

„Jól indultam, aztán a stratégia terén úsztunk az árral, kint maradtunk a pályán a Safety Car-fázis alatt, hogy teret nyerjünk a pályán” – összegzett a kanadai pilóta a leintés után. Stroll jól sikerült rajtját és az előzését Pérez, valamint Räikkönen ellen teljes egészében itt lehet megtekinteni.