Társoldalunk:

Vettel reagált a visszavonulásával kapcsolatos pletykákra

2019.06.04. 09:01

Egyre több pletyka merült fel Sebastian Vettel esetleges visszavonulásával kapcsolatban. Korábbi csapatfőnöke sejti, hogy mi hiányzik neki most a Ferrarinál.

A Ferrari és Sebastian Vettel sem úgy kezdte az idei szezont, ahogy azt várhatták: az olasz autó versenyképessége elmarad a várakozásoktól, a négyszeres világbajnok pedig eleinte nehezen tartotta maga mögött fiatal csapattársát, Charles Leclerc-t, és rendszeresen elkövet kisebb-nagyobb vezetői hibákat is.

Bernie Ecclestone már a szezon elején felvetette, hogy Vettelnek lassan elege lehet a Forma-1-ből, ő maga is elismerte, hogy nem tetszik neki a világbajnokság irányvonala, és az elmúlt hetek során több ország sajtója is felkapta, hogy a német pilóta a szezon végén szögre akaszthatja a sisakját, a 2020 végéig érvényes szerződése ellenére is.

Nem adja felForrás: AFP/Yann Coatsaliou

Vettel azonban az Auto Bild hasábjain ezt határozottan tagadta: „Nem tervezem, hogy távozom. Még mindig nagyon élvezem a Forma-1-et, és van még teendőm a Ferrarinál” – utalt arra, hogy pályafutásának további nagy célja egy újabb világbajnoki cím megnyerése a Scuderia versenyzőjeként.

Az idei szezon során is mindent meg fogunk tenni, hogy fordítsunk a helyzeten. Ennek kezdete a Kanadai Nagydíj lehet.”  

Csapatfőnöke, Mattia Binotto nem ennyire optimista. A Ferraritól és általában az F1-es istállóktól szokatlanul őszinte nyilatkozatban elismerte: „Pillanatnyilag nem vagyunk eléggé versenyképesek, és egyelőre nem is várhatók olyan fejlesztések az autóra, amelyek jelentős hatást gyakorolnának a szezon eleje óta tapasztalt problémáinkra.”

Nem jönnek rá az SF90 titkáraForrás: AFP/Boris Horvat

Vettel a német szaklapnak azt mondta, az SF90-est továbbra is jó autónak tartja, „de még mindig ismerkedünk vele, és az idei szezon során nehezebbnek találjuk, hogy működtessük a gumikat, e téren a többiek jobban szerepelnek” – utalt a Mercedesre. Kijelentette, minden alkalommal tanulnak új dolgokat, és ez a következő szezonra készülő Ferrari szempontjából is előnyös.

Korábbi csapatfőnöke, Gerhard Berger szerint Vettel ugyanolyan keményen dolgozik, mint egykoron Michael Schumacher tette, de nem tud olyan elkötelezettséget   követelni a kulcsfiguráktól, mint elődje.  

„Most meg 100%-ig arra összpontosít, hogy bizonyítsa, még mindig ő az elsőszámú pilóta – vélte a Toro Rosso egykori résztulajdonosa a La Gazzetta dello Sportban. Berger hozzátette: „Vettelnek nyugodt környezetre van szüksége, és arra, hogy otthon érezze magát. Pillanatnyilag küszködik, és nem tud 110%-ot nyújtani. Már [Daniel] Ricciardo ellen is ez volt a helyzet.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK