Társoldalunk:

Hamilton után Leclerc is kipróbálná a MotoGP-t

2019.06.04. 16:58

A Ferrari pilótáját is lenyűgözte a gyorsaságimotoros-világbajnokság, a mugellói forduló után ő is két kerékre pattanna. A Williams újonca egyelőre nem követi a példáját.

Lewis Hamilton után Charles Leclerc is megfertőződött a MotoGP hangulatával. A Ferrari pilótája a gyorsaságimotoros-világbajnokság mugellói fordulójának vendége volt, és a tapasztalatai alapján kijelentette, ő is szeretné kipróbálni, milyen lehet kétkeréken száguldani az olasz pályán.

„Ez igazán lenyűgöző – idézte a MotoGP.com. – Először vagyok MotoGP-futamon, és hihetetlen látni a tempót, amit diktálnak, különösen a kanyarokban, két keréken. Vezettem már itt Forma-3-as autót, de most, hogy megtapasztaltam, hogy milyen a MotoGP, már mindenképpen ki akarom próbálni az egyik motort. Rögtön nem fog menni, de az a célom, hogy eddzek az egyik motorral a pályán.”

Leclerc kétkeréken egyelőre nem siet annyiraForrás: AFP/Andrej Isakovic

Méltatta a motoros sorozatot a Williams versenyzője, George Russell is, aki saját bevallása szerint rajong a MotoGP-ért, és szeretné, ha a Forma-1 is abba az irányba indulna el, hogy nagyobb küzdelem alakuljon ki a versenyek során.

„Hihetetlenek a futamaik. A gokartozásra emlékeztet egy kissé, mert gokarttal szinte bárhol lehet előzni, minden egyes kanyarban váltakoznak a pozíciók. Kár, hogy a Forma-1 nem lehet inkább ilyen, de szerintem a Liberty Media nagyon is tisztában van ezzel, és remélhetőleg 2021-től elindulunk ebbe az irányba.”

Hamilton az előző tél során titokban tesztelt egy superbike-os Yamahát, majd kijelentette, hogy szeretne egy MotoGP-s versenygéppel is menni, erre több lehetősége is adódik, de valószínűleg az F1-es szezon végéig várnia kell a lehetőségre.

Az F1-es pályafutását még csak most megalapozó Russell egyelőre nem sieti el a váltást két kerékre. „Mostanában nem – felelte a Racefans kérdésére. – Teljes mértékben a Forma-1-re összpontosítok, és nem akarok kockáztatni egy szükségtelen sérülést.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK