Vágólapra másolva!
Az idei szezonra a Ferraritól az Alfa Romeóhoz szerződő Kimi Räikkönen továbbra is éhes a sikerre, ami jelenlegi helyzetében a stabil pontszerzést jelentené neki, az utóbbi két versenyen azonban még ez sem jött össze, amitől a finn egyáltalán nem boldog.

A téli tesztek előtt a mezőny sötét lovának tartották, ennek ellenére némileg alulmúlta a várakozásokat az Alfa Romeo Racing az első hat futam során. Noha Kimi Räikkönen 13 pontot így is összekapart, amivel a 10. helyen áll az összetettben, az istálló a konstruktőrök versenyében jelenleg csak a Williamst előzi meg, miután a legutóbbi két versenyen pont nélkül zárt.

A 2007-es világbajnok nem először panaszkodott arra, hogy nem sikerül az autójuk potenciáljának megfelelően teljesíteni, Frédéric Vasseur csapatfőnök szerint azonban nem olyan rossz a helyzet, mindössze egy zökkenőmentes hétvégére van szükségük a jó eredményhez. Räikkönen várja a Kanadai Nagydíjat, ugyanakkor nem kimondottan optimista.

Räikkönen nem elégedett Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

A csapat pontszerzés nélküli rossz sorozatot szeretné megszakítani Kanadában.

– olvashatók Räikkönen szavai az Alfa Romeo futamelőzetesében. – Remélem, hogy működésre tudjuk bírni a gumikat, akkor képesek lehetünk kihasználni az autóban rejlő potenciált. A konstruktőri kilencedik hely egyértelműen nem az a pozíció, ahol lennünk kellene."

Abban egyetért pilótájával az istálló csapatfőnöke is, hogy

a montreáli aszfaltcsíkon képesek lehetnek a jó eredményre, a középmezőny szorossága (öt pont a különbség az ötödik és a kilencedik hely között) miatt ehhez azonban problémamentes versenyhétvégére van szükségük.

„Magabiztosak vagyunk a hétvége előtt, a pálya karakterisztikája kedvezhet nekünk, ráadásul előzni is lehet rajta – mondta Frédéric Vasseur. – Ezen a téren szenvedtünk a korábbi futamokon annak ellenére, hogy jó volt a versenytempónk. Minden versennyel jobban értjük az autót és tanuljuk, hogy miként hozzuk ki belőle a legtöbbet. Továbbra is az a kulcs, hogy hibátlan hétvégét teljesítsünk."