Társoldalunk:

Räikkönen: Legalább másnapos lennék!

2019.06.08. 23:50

Az Alfa Romeóval versenyző Kimi Räikkönen már a Q1-ben búcsúzni kényszerült a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén, amitől finoman szólva nem lett jókedve, az őt faggató riporterek kérdéseit pedig odavetett félmondatokkal intézte el. Ne fogadjunk rá nagy összegben, hogy némelyikből nem lesz szállóige.

Kimi Räikkönen az elmúlt időszakban többször is elmondta, hogy nem igazán úgy mennek a dolgok az Alfa Romeónál, ahogyan azt tervezték, az autó egyszerűen nem elég gyors. Arra azonban talán még a 2007-es világbajnok sem gondolt, hogy Kanadában a Q1-ből sem fog tudni továbbjutni, és csak a 17. helyen végez, ráadásul kikap csapattársától, Antonio Giovinazzitól is, aki végül 13. lett. Az egyébként is sajátos stílusban nyilatkozó finn a rosszul sikerült időmérő után több, a szó legszorosabb értelmében vett villáminterjút is adott.

Räikkönen a maga módján kezelte, hogy ma nem ment neki és a csapatnak - Galéria!Forrás: Alfa Romeo

Räikkönen szemmel láthatóan nem volt boldog a korai búcsútól, ennek megfelelően is kezelte a riportereket. Az F1 hivatalos stábjának dolgozó Will Buxtonnal még viccelődött, a Sky Sports riportere azonban már nem kapott ennyit sem. „Kimi, ez a mostani is hasonló az utóbbi versenyeken látott kijózanító helyzethez, az autó teljesítményt veszít?" Buxton a "hangover" szót használta, ami más kontextusban másnaposságot jelent. Räikkönennek több sem kellett, kapott az alkalmon és közölte:Bárcsak legalább én másnapos lennék!"

Rachel Brookes, a Sky Sports riporternője meglepőnek nevezte, hogy már az időmérő ilyen korai szakaszában beszélgethet Räikkönennel, amire a következő válasz érkezett.Ez van, mit lehet tenni, fogalmam sincs, hogy mik voltak a köridők, egyszerűen csak nem jutottunk tovább és ennyi." Brookes nem hagyta annyiban, megpróbálta megtudni, hogy mi hiányzott az autóból. „Úgy tűnik, hogy egy kis köridő" – felelte Räikkönen.

Hiába centizte a falakat, az sem volt elég - Galéria!Forrás: Alfa Romeo

Az Alfa Romeo sajtósainak sem volt könnyű dolguk, a következő mondatokat sikerült kicsikarniuk a veterán pilótából: „Kétszer próbálkoztunk, egyszerűen csak nem voltunk elég gyorsak a két kör alatt, ennyire egyszerű. Igen, a pálya csúszós volt, de ez nem kifogás, mert mindenkinek ugyanolyan. És igen, a harmadik szabadedzésen jobb volt a teljesítményünk, de sajnos a harmadik szabadedzés a harmadik szabadedzés, az időmérő meg az időmérő."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK