Társoldalunk:

Leclerc nem hiszi, hogy Vettel a visszavonulást fontolgatná

2019.07.04. 13:58

A Ferrari pilótája szerint Sebastian Vettel akkor sem akasztaná szögre a sisakját, ha kikapna tőle. Mattia Binotto is kiállt a német versenyző mellett.

Leclerc nem hiszi, hogy Vettel a visszavonulást fontolgatná

A Ferrari pilótája szerint Sebastian Vettel akkor sem akasztaná szögre a sisakját, ha kikapna tőle. Mattia Binotto is kiállt a német versenyző mellett.

Rájár a rúd Sebastian Vettelre az idei szezon során, mivel a tesztelés során kialakult optimizmus után kénytelen elkönyvelni, hogy tartósan nem tudja felvenni a versenyt a Mercedesszel az idei versenyeken, többször hibázott is, és amikor jó esélyekkel indulna, büntetést kap vagy műszaki hiba miatt veszít pozíciókat.

Annyi csapás érte mostanában Vettelt a pályákon, hogy többen is azt kezdték emlegetni, hogy a német pilóta távozhat a Ferraritól. Legtöbbször a visszavonulás merült fel, de Ausztriában olyan elméletek is napvilágot láttak, hogy a négyszeres világbajnok visszatérhet a Red Bullhoz. Vettel a verseny előtti csütörtökön azt mondta, ő úgy tudja, hogy jövőre is a Ferrari pilótája lesz.

Leclerc tiszteli VetteltForrás: AFP/2019 Getty Images/Dan Mullan

„Én nem hiszem, hogy abbahagyná – nyilatkozta Vettel csapattársa, Charles Leclerc a Sport Bildnek. – Nem beszélhetek a nevében, de motiváltabbnak tűnik, mint valaha volt, és nagyon keményen dolgozik a csapatért. Jó látni, hogy mennyire elszántan dolgozik – tette hozzá a monacói pilóta. – Szerintem a nyomást is jól kezeli, hiszen,

ha valaki annyi bajnokságot megnyert már mint ő, mindig nyomás alatt lesz.” 

A monacói pilóta hozzátette, szerinte Vettel attól önmagában nem vonulna vissza, ha vereséget szenvedne tőle. Védelmébe vette a német pilótát csapatfőnöke, Mattia Binotto is, szerinte Vettel csak olyan versenyszituációkban hibázott, amikor „abszolút a határon” volt vagy túl is lépett azon.

Házon belül is csatáznakForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Binotto szerint Vettelnek „bizonyosan nincs könnyű dolga, az az álma, hogy világbajnok legyen a Ferrarival, és támogatjuk, hogy ez valóra váljon. Nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik, csapatjátékos és vezéregyéniség is, nagy lelkesedéssel a munkája iránt.”

Leclerc-nek valóra vált az álma

A monacói pilóta a Sport Bildnek adott interjúban kijelentette, a ferraris szerződéssel az álma vált valóra, ezért „ez már mindig is jó szezon lesz a számomra”, de azt is tudja, hogy győzelmeket várnak tőle. „Valami hiányzik még, mert az élen kellene lennünk. Néha előfordul, hogy csapatként nehézségekkel szembesülünk, de próbáljuk felismerni és megoldani ezeket.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK