Vágólapra másolva!
Hazai versenye előtt a McLaren vezetősége bejelentette, hogy jövőre is változatlan pilótapáros áll rajthoz a színeikben, ezzel a wokingi istálló lett az első, ami kivonta magát a pilótapiacról.

Jövőre is Carlos Sainz és Lando Norris vezetheti a McLaren két autóját, jelentette be a wokingi istálló a hazai, Brit Nagydíj előtt. A döntés nem meglepő, hiszen a McLaren a várakozásokat felülmúlva a konstruktőri világbajnokság 4. helyén áll, és mindkét pilótájuk remek egyéni teljesítményekkel is segíti a felzárkózásukat.

Sainz először teljesíthet két teljes szezont a csapatánál, mióta elhagyta a Toro Rossót, az idén még újonc Norris pedig további tapasztalatokat szerezhet a McLarennél, ami hamarosan átáll a 2020-as autó fejlesztésére. A csapathoz nemrég megérkezett az új ügyvezető, Andreas Seidl, és a technikai igazgatói posztot is egy új igazolás, James Key tölti be.

Carlos Sainz és Lando Norris egymás mögött a McLarenekkel Forrás: AFP/Alexander Nemenov

„A bejelentés lehetővé teszi a folytonosságot a csapat számára, miközben igyekszünk felzárkózni. Carlos és Lando teljesítménye is kulcsfontosságú a csapat fejlődése szempontjából. A visszajelzéseik lehetővé tették az MCL34 finomítását, és az MCL35-ös előkészítését. Carlos kulcsszerepet játszott a tapasztalatával, miközben Lando hihetetlenül gyorsan felvette a Forma-1 tempóját” – nyilatkozta Seidl.

A McLaren ezzel az első olyan csapat lett, ami kivonta magát a pilótapiacról úgy, hogy az idei szezon előtt nem volt világos a jövő évi versenyzőpárosuk kiléte.

A Ferrarinál nem várható változás, a Mercedesnél is valószínű, hogy megtartják Valtteri Bottast, a Red Bullnál Pierre Gasly helye inog, de alkalmas jelölt nincs a helyére a tehetségkutató programban, a Renault-nál Nico Hülkenbergnek kell igyekeznie, hogy ne cseréljék le, a Haasnál elsősorban Romain Grosjean helye kérdéses, a Williamsnél Robert Kubicáé, az Alfa Romeónál pedig Antonio Giovinazzié.

Sainz és Norris jó párost alkot Forrás: AFP/Peter Parks

„Örülök, hogy a 2020-as versenyzői felállásunkat már a csapat hazai versenye, a Brit Nagydíj előtt bejelenthetjük – tette hozzá Zak Brown, a McLaren Racing első embere. – Carlos és Lando is bizonyítja, hogy versenyző alkat, és szerves részei a felzárkózásunknak. Pozitív hangulatot és lendületet hoztak a csapatba a pályán és a gyárban is.”

Sainz és Norris a McLaren történetének első pilótapárosa, amelynek egyik tagja sem szerzett még dobogós helyet. Erre az idén is csak akkor nyílhat esélyük, ha a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull tagjai is egyszerre kerülnek bajba, mert a wokingi istálló hátránya továbbra is jelentős, bár az időmérőkön olykor már be tudnak férni a 2-3. sorba is.