Ecclestone az élete árán is megvédené Putyint

Forma-1, Bernie Ecclestone, Vlagyimir Putyin, Orosz Nagydíj
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 30, 2018: Russia's President Vladimir Putin (L) and Bernie Ecclestone, Honorary President of Formula One Management and Formula One Administration, attend the 2018 Formula One Russian Grand Prix final day events at the Sochi Autodrom racing circuit. Mikhail Metzel/TASS (Photo by Mikhail Metzel\TASS via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone a The Timesnak nyilatkozva elárulta, hogy akár még egy golyót is bevállalna Vlagyimir Putyin helyett, ha valaki le akarná lőni az orosz elnököt.

Bernie Ecclestone, az F1 korábbi ügyvezető igazgatója és mindenható ura nem először, és vélhetően nem is utoljára botránkoztatta meg a közvéleményt furcsa kijelentéseivel. A 88 esztendős üzletember ezúttal főként Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kapcsolatban mondott igencsak merészeket, többek között azt, hogy ha valaki merényletet akarna elkövetni Putyin ellen, ő gond nélkül a golyó útjába állna. Ecclestone emellett azt is elmondta, hogy mivel foglalkozik manapság.

Putyin és Ecclestone a 2018-as Orosz Nagydíjon Forrás: Mikhail Metzel/TASS/Mikhail Metzel

A korban igencsak benne levő, de magát még mindig kiválóan tartó Ecclestone a Liberty Media hatalomátvétele óta a tiszteletbeli elnöki pozíciót tölti be, a The Timesnak nyilatkozva többek között arról is beszélt, hogy mindez annyit jelent, hogy a gyakorlatban „nem csinálok semmit."„Sok más dolgot teszek, talán még elfoglaltabb is vagyok, mint amikor volt munkám.

Szeretek üzleteket kötni, mivel valójában egy egykori autókereskedő vagyok." A kissé bizarr interjúnak azonban voltak ennél jóval érdekesebb részei is.

Ecclestone korábban sem titkolta, hogy szimpatizál Vlagyimir Putyinnal,

Oroszország elnökével, sőt, egy négy évvel ezelőtti interjúban Putyin legnagyobb támogatójának titulálta magát. Most a korábbi kijelentéseire is sikerült rátennie egy lapáttal.

Ecclestone Európa irányítását ir rábízná Putyinra Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Clive Mason

Noha az orosz elnök minden lépését magasan képzett ügynökök csoportja követi, Ecclestone nem lenne rest saját testével megvédeni Putyint, ha úgy hozná a helyzet.

– jelentette ki Ecclestone, mire a Times riportere visszakérdezett, hogy mi a helyzet például a Szergej Szkripal korábbi brit-orosz kettős ügynök ellen feltételezhetően Putyin utasítására tavaly végrehajtott gyilkossági kísérlettel. – Azt nem Putyin tette, ő túl elfoglalt, hogy ilyen dolgok miatt aggódjon. Ezeket a történeteket más emberek találják ki."

Ha túl elfoglalt, ha nem, Ecclestone szerint Putyin azért átvehetné Európa irányítását, mivel a 88 éves üzletember továbbra sincs kibékülve a demokráciával, helyette még mindig diktatúrát szeretne. „Tetszene, ha ő irányítaná Európát. Jelenleg nem irányítja senki, úgyhogy rosszabb nem lehet. Putyin azt teszi, amit mond...

Egy diktátor azt mondja: »ezt fogom tenni«, míg egy demokráciában ez nem megy ilyen hatékonyan."