Vágólapra másolva!
Vasárnap két autóbaleset részese is volt Sebastian Vettel: a Brit Nagydíjon Max Verstappen autójának ment neki, a verseny után pedig utas volt egy közúti ütközésben.

Nem volt jó napja Sebastian Vettelnek a Brit Nagydíj során, hiszen vasárnap nem szerzett pontot, miután a 37. körben megtorpedózta Max Verstappen autóját, és kénytelen volt új gumikért és orrkúpért a bokszba hajtani, majd időbüntetést is kapott.

Vettel a verseny után sem lélegezhetett fel, mert a reptérre tartva egy közúti autóbaleset részese is volt, erről Dieter Rencken, a Racefans tudósítója számolt be a nagydíj háttéreseményeit összefoglaló naplóbejegyzésében.

Képünk illusztráció Forrás: Maserati

„A főbejáratnál egy nagy csattanást hallok, ahogy az előrébb haladó Maserati Levante belerohant egy emeletes buszba. A Maser [sic] elején elég költséges sérülések keletkeznek – írta Rencken. – Az anyósülésből egy igen mérgesnek tűnő Sebastian Vettel szállt ki megnézni a károkat.”

Nem Vettel sofőrje az egyetlen, aki a hétvégén kínos pillanatokat élt át egy sportautóval, a McLaren pilótája, Lando Norris is elásott egy 720S-t a Brit Nagydíj előtt, amikor élménykörre vitte az 1995-ös silverstone-i győztest, Johnny Herbertet, aki manapság a Sky Sports egyik szakértője.

A McLaren viccesen ki is írta a Twitterre, hogy benyújtják a számlát a körülbelül 72 millió forintos sportautó javításáért, de Norris valószínűleg megússza a mulasztás anyagi következményeit, tekintettel arra, hogy a hírek szerint nem keres sokkal többet egy ilyen autó áránál.

Akadtak dicsőbb pillanatok is a hétvégén, Lewis Hamiltont az a megtiszteltetés érte, hogy a Williams-csapat névadó alapítóját, Sir Frank Williamst is megautóztathatta Silverstone-ban. Williams eleinte rácsodálkozott a Mercedes-AMG S 63 Cabriolet fékjeire, de utcai autó lévén később nyugtázták, hogy gyorsan ki is fulladnak.

Williams eredetileg egy kört kapott volna, de rábeszélte Hamiltont, hogy menjenek még egyet, és ennek az ötszörös világbajnok örömmel eleget tett. A 77 esztendős legenda „varázslatosnak” nevezte az élményt, amit még sokáig nem fog elfelejteni, majd viccesen „huligánnak” nevezte Hamiltont, amikor elkezdtek gumit égetni a közönség előtt.