Leváltotta ügyvezetőjét, majd nevet változtatott a Haas főszponzora

Forma-1, Brit Nagydíj, péntek, Kevin Magnussen, Haas
Haas F1's Danish driver Kevin Magnussen drives during first practice at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 12, 2019 ahead of the British Formula One Grand Prix. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Noha az elmúlt napok eseményeit nézve ebben a történetben aligha lehet bármit is biztosra venni, a dolgok jelenlegi állása szerint rendeződött a helyzet a Haas F1-es csapatának főszponzora körül, amely az ámokfutásba kezdő ügyvezető nélkül, új néven folytatja.

A jelek szerint véget ért a Brit Nagydíj előtti szerda óta tartó szappanopera a Haast főszponzorként támogató Rich Energy körül, miután a vállalat többségi tulajdonosainak sikerült leváltani a magánakcióba kezdő ügyvezetőt, William Storeyt. Ahogy korábban megírtuk, Storey a Twitteren saját kezűleg kiposztolt közleményben közölte, hogy a Rich Energy felbontotta a főszponzori megállapodást az istállóval annak vártnál rosszabb teljesítménye miatt. Hamarosan kiderült, hogy Storey önhatalmúlag cselekedett, a többségi tulajdonosoknak eszük ágában sincs szakítani a Haasszal, ezért azonnal nekiláttak Storey eltávolításának, ami mostanra sikerült is nekik.

A Rich Energy marad a Haas főszponzora, kérdés, hogy az autók megjelenésében lesz-e változás Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Rich Energy továbbra is Storey által kezelt Twitterén megjelent közlemény szerint

Storey egy harmadik félnek értékesítette a többségi részesedését, mindezt azonban „undorral" tette a kisebbségi tulajdonosok „kétszínű magatartása" miatt.

„Schwarzenegger szavaival élve, visszatérek" – zárta sorait. Az angol cégbíróság adatai szerint már nem Storey a Rich Energy ügyvezetője, ahogyan horvát kollégája, Zoran Terzic sem kötődik már a céghez. Kijelenthető tehát, hogy Storey-nak megszűnt a jelentős befolyása a Rich Energy működésére, helyét a több mint 75%-os tulajdonrésszel rendelkező Matthew Kell vette át.

A Rich Energy logói a botrány ellenére a Brit Nagydíjon változatlanul az autókon voltak Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Bryn Lennon

Még egy fontos változás történt a cégnél, új nevet regisztráltak neki,

a korábbi Rich Energy Limitedről Lightning Volt Limited-re változtatva azt.

Hogy mindez mit jelent a továbbiakra nézve, azt egyelőre nem lehet tudni, a Haas még nem nyilatkozott az ügyben, a csapatnál jelenleg igencsak megsokasodtak a problémák a teljesítményt érintő kérdésekben. Nem elég, hogy a két pilóta egymással ütközött a Brit Nagydíj első körében, mindeközben még a Rich Energy Twitter-fiókján keresztül folyamatosan a csapatot kritizáló Storey tweetjeit is el kellett viselnie.

Hogy őszinte legyek nagyobb gondja is van ennél, arra kellene koncentrálnia, nem a rajtjainkra" – utalt Günther Steiner csapatfőnök Storey-ra.