A Red Bull csapatfőnöke nem tör az F1 vezetésére

Forma-1, Christian Horner, Claire Williams, Monacói Nagydíj
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Williams Deputy Team Principal Claire Williams in the Team Principals Press Conference during practice for the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by ) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZE1JQDV92511 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Christian Horner a Brit Nagydíjon kijelentette, jó véleménnyel van az F1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey munkájáról, és ő maga inkább a Red Bull F1-es jövőjén dolgozik tovább.

A Brit Nagydíjon is tartotta magát a pletyka, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke lehet Chase Carey utódja az F1 vezérigazgatói posztján. Wolff korábban tagadta a felvetést, és azt mondta, ezeket csak azért találták ki, hogy destabilizálják az istállót, de ettől függetlenül Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója „hitelt érdemlő” jelöltnek nevezte őt.

A téma a silverstone-i futam előtti FIA sajtótájékoztatón is felmerült, elsősorban Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke felé címezve. A brit szakember viszont lehűtötte a kedélyeket, és kijelentette, élvezi a versenyzést, és elkötelezett a Red Bull mellett.

Horner nem akarja átvenni az F1 irányítását, pedig a Williams csapatfőnök-helyettese szerint alkalmas lenne rá, de nem aktuális a kérdés Forrás: Mark Thompson/Getty Images

„Az eddigieknél sokkal több [sikert] szeretnék elérni résztvevőként, és a célom, hogy a Red Bull ismét folyamatosan nyerő helyzetbe kerüljön és bajnokságokért küzdjön – nyilatkozta a mezőny második legfiatalabb, de jelenleg leghosszabb ideje megbízott csapatfőnöke. – Nem tudok arról, hogy Chase a hirtelen lemondana, sok a spekuláció, de a magam részéről boldogan teszem a dolgomat.”

Horner később „irrelevánsnak” nevezte a felvetést, és nyomatékosította, hogy élvezi a versenyzést a csapatnál, amelynek építésében a kezdetek óta részt vett és újra sikerre vezetne.

„Végül is, ez a Liberty üzlete. Ők döntik el, hogy ki irányítsa, ez nem a csapatokon múlik. Ez az ő üzletük, az ő befektetésük. Szerintem Chase remek munkát végez, gyorsan kiismerte a Forma-1-et, és ha megnézzük, sok nagyszerű dolog történik a műsor, a közönség létszáma és egyebek terén. Csupán a terméknek kell javulnia, de ha a 2021-es szabálymódosításokkal azt rendbe tudjuk tenni, akkor szenzációs lehetőségek rejlenek a sportágban.”

Claire Williams viccelve megjegyezte, hogy őt bezzeg nem emlegetik a jelöltek között, és a Renault-csapat igazgatója, Marcin Budkowski is hozzátette, hogy ő sem veszélyezteti Wolff esetleges ambícióit.

„Ez az egész pusztán spekuláció – szögezte le Williams. – Szerintem [a lemondás] sohasem merült fel Chase kapcsán, úgyhogy nem tudom, mi folyik ott. Ha tényleg a véleményemre kíváncsi, hogy Christian vagy Toto tudná-e működtetni a Forma-1-et, akkor szerintem mindketten kiválóan csinálnák ezt.”