Vágólapra másolva!
A német pilóta jövőjét nemrég nyitva hagyta a csapatfőnöke, de a korábbi Le Mans-győztes versenyző szerint valószínűleg a Renault tagja marad.

Elégedetlen a Renault idei teljesítményével a hétvégén hazai pályán versenyző Nico Hülkenberg. A német pilóta az egyéni világbajnokság 11. helyén szerepel 5 ponttal lemaradva a 10. helyezett csapattársa, Daniel Ricciardo mögött, összesen 39 pontot gyűjtöttek eddig, és az azonos erőforrást használó McLaren mögött az 5. helyen állnak a csapatversenyben.

A felhasználható források tekintetében a Renault is gyári csapatnak tekinthető, de a teljesítményük meg sem közelíti az élen állók szintjét. A 2016-os szezontól tértek vissza önálló istállóval, azóta lényegében megrekedtek a középmezőnyben, és várhatóan csak 2021-től, a nagy szabályváltozások révén lehet esélyük a komolyabb előrelépésre.

Hülkenberg egy divateseményen dedikált a Német Nagydíj előtt Forrás: Getty Images for Daniel Hechter x Niko Hülkenberg/2019 Getty Images/Thomas Lohnes

„Szerintem kijelenthető, hogy ebben a szezonban nem lehetünk teljesen elégedettek azzal, amit elértünk – nyilatkozta Hülkenberg az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Rengeteg problémával kezdtünk, és nem hoztuk az eredményeket, de egy kicsit ennél is elkeserítőbb, hogy a tempó vagy a fejlesztési verseny terén hol állunk. Nem igazán ott, ahol kellene vagy szeretnénk.”

Hülkenberg a mezőny egyik legrutinosabb tagja, 2010-ben mutatkozott be az F1-ben, de 168 nevezése során eddig nem tudott dobogós helyet szerezni, és bár többször is felmerült a neve, egyik élcsapat sem igazolta le őt. A Renault tűnt a pályafutása nagy lehetőségének, a csapat azonban nem tud elég gyors autót adni a számára.

A Renault nem tud kitörni a középmezőnyből Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A Francia Nagydíj során megérdőjeleződött Hülkenberg jövője a csapatnál, mivel Cyril Abiteboul azt mondta, mindkét fél tárgyalhat másokkal az idén lejáró szerződés miatt. Hülkenberg ülésével a francia Esteban Ocon neve merült fel, de a német versenyző a hazai versenye előtt azt mondta, közös folytatásra számít.

„Jók a kilátások. Még mindig látjuk a fényt az alagút végén, és hisszük, hogy bizonyos mértékig fel tudunk zárkózni. Azt persze mindig nehéz megmondani, hogy mennyire. Meglátjuk, mit hoz a jövő, és mi lesz velem is. Most semmi sincs kőbe vésve, de szerintem eléggé valószínű, hogy a csapattal maradok.”