Vágólapra másolva!
Mattia Binotto, a Ferrari év elején kinevezett csapatfőnöke továbbra is állítja, hogy Sebastian Vettel teljesítményével nincsen nagy gond. Kiemelte, hogy versenyzője részben az autó hiányosságai miatt követ el hibákat.

Hazai versenye apropóján ismét kiállt Sebastian Vettel mellett a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto. Vettel az elmúlt 12 hónap során több vezetői hibát is elkövetett éles helyzetekben, ráadásul az utóbbi időben már Charles Leclerc is megközelítette a tempóját, ezért sokan arról kezdtek pletykálni, hogy a német pilóta kiégett, és váltásra van szüksége. Binotto viszont nem ért egyet ezzel.

Vettelben továbbra is bíznak a Ferrarinál Forrás: Getty Images/GETTY IMAGES/Alexander Hassenstein

„Sebastian valóban hibázott Silverstone-ban, viszont addig kiválóan vezetett. A versenytempója különösen jó volt – jelentette ki a szakember az RTL-nek. – Nyíltan szoktunk beszélgetni egymással, így legutóbb is elmondtuk neki, hogy többet vártunk volna tőle. Még mindig rendkívül koncentrált és nyugodt, folyamatosan keresi, hogy miben tudna fejlődni.

– tette hozzá a svájci-olasz csapatvezető. A szaksajtó tagjai különböző magyarázatokkal álltak elő Vettel vélt vagy valós visszaesésével kapcsolatban. A német pilóta általában elismerte, ha vezetői hibát vétett, de akadtak olyan esetek is (például a Kanadai Nagydíjon), amikor vitatta a győzelmébe kerülő büntetését egy vezetői hiba után. Binotto szerint a melléfogások is a versenyzés részét képezik.

Binotto szerint jobb autóval Vettel kevesebbet hibázna Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Gollnow

„A hiba része a versenyzésnek, időről időre megtörténik. Előfordul, hogy még csak nem is lehet hibának nevezni, annyira benne van egy pozícióharc közben” – folytatta Binotto, majd kifejtette, hogy a hibák részben az autó hiányosságaiból fakadnak.

„Természetesen a hibákat, amennyire lehet, el kell kerülni, de ezek azért történnek, mert minél gyorsabban akar menni. Próbálja védeni a pozícióját, vagy éppen támadni. Ez a versenyzés része, és szerencsések vagyunk, hogy mostanában ilyet láthatunk” – zárta le gondolatait a csapatvezető.

A legvadabb pletykák szerint Vettel az idény végén akár vissza is vonulhat a Forma-1-től, de Vettel nyíltan tagadta a pletykákat.

„A váltás jelenleg nem opció. Az a cél, hogy sikeresek legyünk a Ferrarival – szögezte le a négyszeres világbajnok, a visszavonulásával kapcsolatos híreszteléseket pedig nem érti. – Én ilyet soha nem mondtam. Kíváncsi vagyok, miért terjedt el, de teljesen megalapozatlan ez a hír – jelentette ki egy RTL-nek adott interjúban.

Vettel honfitársa előtt tiszteleg

A Német Nagydíj idejére a Ferrari-versenyző egyedi sisakfestésével tiszteleg a túraautózás egyik legnagyobb alakja, Bernd Schneider előtt, aki korábban a Forma-1-ben is versenyzett, de az autósport történetébe a német túraautó-bajnokságban (DTM) elért sikereivel írta be a nevét.

Vettel fiatalon két szezont is eltöltött a DTM betétsorozataiban. Ez idő alatt mindkétszer Schneider győzelmével zárult a bajnokság.

„Bernd Schneider a túraautózás legendája – magyarázta a Ferrari pilótája, amikor különleges sisakfestéséről kérdezték. – Nemrég lett 55 éves, az én rajtszámom pedig az ötös, ezért úgy gondoltam, hogy ez az ideális időpont. Ő a történelem egyik legjobb német versenyzője, ráadásul közeli barátom is.”

Schneider a DTM történetének legsikeresebb versenyzője 43 futamgyőzelmével és több mint 100 dobogós helyezésével. A Forma-1-ben nem futott be nagy karriert, 1988 és 1990 között 34 nagydíjon vett részt a Zakspeed és az Arrows színeiben. 2008-ban vonult vissza a versenyzéstől.