Vágólapra másolva!
Nem befolyásolja a Renault F1-es csapatának felkészülését a Magyar Nagydíjra az együttes hétfőn, az M1-esen balesetet szenvedett kamionja, erősítette meg az istálló.

Mint azt korábban megírtuk, a Renault Forma-1-es csapatának egyik kamionja balesetet szenvedett a Magyar Nagydíjra ment az M1-es autópályán, miközben a Német Nagydíjról a Hungaroringre tartott. A jármű Győr közelében átszakította a szalagkorlátot és orral előre egy fákkal beültetett területen állt meg. Közvetlenül az eset után a csapat megerősítette, hogy a sofőr nem szenvedett súlyos sérüléseket, de azért kórházba szállították. Most újabb jó hírek érkeztek róla, valamint a kamionban szállított felszerelésről.

A szerencsétlenül járt kamionból ennyi látszott az M1-esről Forrás: A New High Score Twitter

A Renault közleményben megerősítette, hogy a hétfői baleset után könnyebb sérülésekkel kórházba vitt sofőr felépülése jól halad, már haza is engedték. Az F+1 Blog információi szerint a kamionban többek között motorok voltak, amelyek egy esetleges sérülés esetén bizony komolyan visszavetették volna az istálló felkészülését a Magyar Nagydíjra

A Renault azonban most megerősítette, hogy a szállítmánynak nem esett baja.

„A szállítmány nem sérült meg, így a felkészülésünket a baleset nem befolyásolja. Már várjuk, hogy elkezdődjön a versenyhétvége" – áll a közleményben.

A Renault a Hungaroringen igyekszik feledtetni a balul sikerült hockenheimi versenyt, amelyet pont nélkül zárt a konstruktőri negyedik helyre hajtó alakulat, a Toro Rosso jó szereplése miatt pedig az ötödikről a hatodik helyre csúszott vissza a pontversenyben. Amennyiben Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg jól teljesít a nyári szünet előtti utolsó futamon, ezt a helyet akár vissza is szerezheti az együttes, a bikások fiókcsapata ugyanis csak 3 ponttal előzi meg, míg a fő riválisuknak tekintett McLaren már 21 pontra van.