Red Bull: A Mercedes rettenetesen el kellene szúrja, hogy legyen esélyünk

Forma-1, Magyar Nagydíj, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Red Bull, Mercedes
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 04: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 04, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-215JECE3D1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke Max Verstappen szárnyalása ellenére gyakorlatilag lemondott arról, hogy az idén megküzdhessenek a világbajnoki címért Lewis Hamiltonnal.

A világbajnoki pontverseny harmadik helyén álló Max Verstappen 69 ponttal van lemaradva Lewis Hamilton mögött, formája alapján mégis sokan tőle várják azt, hogy a szezon második felében megszorongassa az ötszörös világbajnokot az egyre visszaesni látszó Valtteri Bottas helyett. Noha az elmúlt négy versenyből a holland kettőt megnyert, egyszer pedig a második helyen végzett, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem lát rá sok esélyt, hogy beleszólhatna a világbajnoki cím sorsába.

Verstappen hiába szárnyal, főnöke szerint az idei szezonban nem valószínű, hogy világbajnok lesz Forrás: Red Bull

Horner kiemelte, hogy Hamiltonnak óriási az előnye, a Mercedes következetességét nézve ezt szerinte csak valami csoda folytán dolgozhatnák le.

Nagyon valószínűtlen [hogy a Red Bull harcban lehet a vb-címért], rettenetesen el kellene szúrjanak valamit, hogy ne legyenek világbajnokok. Szerintem az év második felében a célunk nagyjából az lesz, hogy csökkentsük a különbséget. Ahogy egyre több teljesítményt hozunk ki az autóból, úgy fejlődik a Honda is, úgyhogy az idei az építkezés és az átmenet éve 2020-ra."

Már sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha a Red Bull nem ragad be a rajtnál, és a Mercedeshez hasonlóan egyből ráérez az új szabályokra, merthogy

Horner szerint a télen összeszedett hátrány ledolgozásával ment el a szezon első fele, az Ausztriában bevetett fejlesztési csomag pedig nagy lépés volt a helyes irányba.

„A téli szabályváltozások egyértelműen rossz hatással voltak ránk az első szárnyunk kialakítása miatt. Viszont ahogy a csapat elkezdte jobban megérteni és használni az új szabályokat, úgy voltunk képesek visszanyerni az autó egyensúlyát és karakterét. A szabályváltozások mellé a gumik is változtak, ez a két dolog pedig elég rosszul jött nekünk kasztnioldalról a télen."

A folytatásban is lehetnek még izgalmak, ha kitart Verstappen és a Red Bull jó formája Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A csapatfőnök szerint Hamilton óriási előnye ellenére azért még van remény arra, hogy izgalmas versenyeket láthassunk az idény második felében is. „Hála Istennek a Red Bullért és Max Verstappenért, nélkülük eléggé unalmas lenne a show – méltatta saját csapatát és versenyzőjét Horner. – Még ha nem is mi nyertünk, az ilyen versenyek, mint a Magyar Nagydíj, nagyszerűek a Forma-1-nek, a szurkolók ezt akarják látni.

Ha a rajtrács tovább sűrűsödik, ha Max fel tudja venni a versenyt Lewis-zal és a Ferrarikkal, akkor fényes jövő vár ránk."