Társoldalunk:

Lewis Hamilton életmódot váltott a nyárra

2019.08.13. 18:21

Az ötszörös Forma-1-es világbajnok nem a tőle megszokott módon tölti nyári pihenőjét, a bulik helyett most a családdal töltött időé, és a pihenésé a főszerep.

Lewis Hamilton életmódot váltott, legalábbis ami az augusztusi Forma-1-es nyári szünetet illeti. Az ötszörös világbajnok a Német Nagydíjon betegen vett részt, és bár a Magyar Nagydíjra már sokkal jobban volt, látszott rajta, hogy nincs teljesen túl a dolgon. Nagyrészt ennek köszönhetően a világbajnoki pontverseny éllovasa visszavesz egy kicsit a pihenése alatt, és a partizás, valamint az ide-oda repkedés helyett inkább a családjával és barátaival pihen, valamint új dolgokat is kipróbál, hogy csúcsformában vágjon neki a szezon második felének.

Hamiltonnak az idei nyár másForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Hamilton sok mindenről híres, a visszafogott életstílus azonban nem tartozik ezek közé. Renegetegen kritizálták már emiatt, az eredmények viszont őt igazolják.

Ennek megfelelően aztán a háromhetes szabadságot is az életet habzsolva igyekszik tölteni – gondolhatnánk, ezúttal azonban más a helyzet.

„A múltban száz százalékig fitten vágtam neki a nyári szünetnek. Jelenleg nem ez a helyzet. Egész évben fitt voltam, most azonban biztosra kell mennem, hogy visszanyerjem az energiámat" – nyilatkozta a szünet előtt.

A Német Nagydíj hétvégéjét betegen csinálta végig, az időmérő edzés előtt csapaton belül még az is felmerült, hogy Esteban Oconnak kell vezetnie helyette. Ezután a Magyar Nagydíj hetében minden médiaszereplését lemondta, a Hungaroringen már nem is volt rosszul, de azért teljesen jól sem. „Nem most vagyok a valaha volt legfittebb, még mindig jövök kifele a betegségből. Nem csak egy egyszerű megfázás volt, mint ahogy néhányan állították, hanem olyasmi, ami igazán kizsigerelt. Ebben a szünetben a felépülésre fogok koncentrálni, a valódi felépülésre, ami egy kicsit más lesz, mint amit általában szoktam ilyenkor csinálni. Olyan erősen szeretnék visszatérni, amennyire csak lehet."

Öccsével, már a nyári szünet alatt

Példákat is mondott arra, hogy min fog változtatni. „Sok időt fogok a családommal tölteni. Éjszakai bagoly vagyok, aki hajlamos nem túl sokat aludni. Változtatni akarok ezen, látni akarom a napfelkeltét, bárhol is legyek. Talán a meditációt is kipróbálom néhány más dologgal együtt, hogy egészségesebb életet éljek. A közeli barátaim ugyanezt fogják tenni, úgyhogy én is sokkal többet fogok olvasni. Izgatott vagyok emiatt."

A közösségi médiában eddig két posztot osztott meg a vakációjáról, az egyiken öccsével, Anthonyval látható, a másikon pedig Miles Chamley-Watson kardvívó világbajnokkal, akivel kosarazott, majd közösen edzőterembe is ment. Ez alapján elmondható, hogy eddig valóban kimaradt a bulizás Hamilton nyarából, és a felkészülésé, valamint a pihenésé a főszerep.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK