Vágólapra másolva!
Fernando Alonso talált magának elfoglaltságot az év hátralevő részére, és könnyen lehet, hogy a következő év elejére is, márciusi tesztje után ugyanis ismét beült a Toyota terepraliautójába, ezúttal azonban jóval komolyabb felkészülésbe fogott bele, amelynek célja nem lehet mást, mint a részvétel a Dakar-ralin.

Noha Fernando Alonso márciusban már kipróbált egy Dakar-specifikációjú Toyota Hiluxot, az év első felében túlságosan elfoglalt volt ahhoz, hogy belemélyedjen a terepralizás világába. A tesztet a Toyota ajándékának nevezte a sportautó-világbajnokságban a márkával elért sikereire tekintettel, és bár nem zárta ki, hogy a jövőbeni tervei között szerepelni fog a részvétel a Dakar-ralin, egyelőre óvatosan fogalmazott az esélyeit illetően. Ahogy teltek a hónapok, egyre halványodni látszott a sansz, hogy a kétszeres Forma-1-es világbajnok egy, az eddig általa megszokottól teljesen eltérő műfajban is kipróbálja magát, most azonban bejelentette, hogy a következő hónapokban intenzív tesztprogramot bonyolít le a terepralizás világában. Ki tudja, talán januárban már a dűnék között láthatjuk?

Alonso a jelek szerint komolyan gondolja, hogy elindul a Dakaron Forrás: Toyota

Alonso a márciusi tesztje után elmondta, hogy bár a nap végére versenyképes időket futott a Toyota Hilux-szal, azért teljesen más egy 25 km-s szakaszon vezetni, amit többé-kevésbé gyorsan megismer az ember, mint vakon, 400 kilométeren. „Amikor olyan emberek, mint [a kilencszeres ralivilágbajnok] Sébastien Loeb nem tudják megnyerni a Dakart az első néhány évükben, én, aki aszfaltról és zárt pályákról érkezik, sem leszek azonnal versenyképes. Ezt tudom" – nyilatkozta akkor.

Alonso most három különböző kontinensen fogja tesztelni a Toyota Dakar-autóját az elkövetkező hónapokban, valamint egy versenyen is elindul vele.

Az első, négynapos tesztet az afrikai Namíbiában kedden már meg is kezdte, szeptember 13-án és 14-én pedig rajthoz áll Harrismith 400-zon, a dél-afrikai tereprali-bajnokság ötödik futamán. Ezt további tesztelés követi Európában és a Közel-Keleten. „Belekóstoltam a terepralizásba az év korábbi részében, ez pedig olyan jó érzéseket hagyott benne, hogy szeretném folytatni” – nyilatkozat a spanyol.

Várom a következő hónapok edzéseit, hogy megismerjem az autót és a csapatot. Mindig is tartottam, hogy új kihívásokat keresek különböző szakágakban, most pedig nagyszerű csapatban vagyok ehhez."

A Dakar-raliról egyelőre egyik fél sem beszélt, a cél azonban nyilvánvalóan nem más, mint a terepralizás legnagyobb versenye Forrás: Toyota

Noha a 2020-as Dakarról, amelyet ezúttal Szaúd-Arábiában rendeznek, egyelőre nem esett szó,

a mostani tesztprogram nem szolgálhat más célt, mint Alonso felkészítését a sivatagi száguldásra.

A legutóbbi Dakar-ralit megnyerő Toyota tereprali-csapatának főnöke biztos benne, hogy a spanyolnak megvannak a képességei és a szellemisége ahhoz, hogy sikeres legyen a terepralizásban is, ahogy abban sem kételkedik, hogy a következő hónapokban sikerül felépíteniük az önbizalmát a Hiluxban.