Társoldalunk:

Hamilton vegán hamburgerezőt nyit

2019.08.30. 14:27

A Belga Nagydíj utáni hétfőn, Londonban nyit a Lewis Hamilton által támogatott Neat Burger első étterme. Az ötszörös világbajnok úgy érzi, itt az ideje, hogy a hozzá hasonlóan a húst az étrendükből mellőző embereknek is legyen gyorsétterem-lánca.

Lewis Hamilton eddig is híres volt arról, hogy a versenyzés mellett számos dolgot csinál a pályán kívül, a Tommy Hilfigernél saját kollekciója van, de a zenélésbe is belekóstolt már. A Mercedes versenyzője 2017 óta növényi alapú étrendet követ, ami saját bevallása szerint a pályán nyújtott teljesítményére is pozitív hatással volt. Az ötszörös világbajnok olyannyira komolyan veszi ezt, hogy partnerségre lépett a Neat Burgerrel, amelynek éttermeiben vegán hamburgereket ehetnek az erre vágyók.

Hamilton két éve él növényi alapú étrenddelForrás: AFP/John Thys

Hamilton nemcsak a vegán életmód előnyeit szokta hangoztatni, hanem a tenyészállatokkal szembeni brutális bánásmód ellen is rendszeresen fellép. Az újabb lépcsőfok a hús nélküli étrend előnyeinek bemutatására a Neat Burger lesz, amelynek

első étterme a Belga Nagydíj utáni hétfőn nyit a londoni Regent Streeten, ezt világszerte 13 további étterem követi a tervek szerint.

„Szenvedélyes vagyok azzal kapcsolatban, hogy legyünk kedvesebbek a bolygónkkal és igazán tisztelem a Neat Burger elkötelezettségét az etikusabb gyakorlatok és a kis vállalkozások támogatása iránt, ezért ez olyasmi, amit büszkén támogatok – nyilatkozta Hamilton. – Ugyanakkor a termékről is szól ez az egész, olyan emberként, aki növényi alapú étrendet követ, úgy gondolom, hogy szükségünk van egy egészségesebb gyorsétteremre, amely termékeinek nagyon jó az íze, ugyanakkor valami izgalmasat is kínál azoknak, akik nem esznek húst."

Így fog kinézni egy menü a Neat Burgerben

A vendégek eleinte három főétel, a "the neat", a "the cheese" és a "the chick'n" közül választhatnak, de lesz vegán hot dog is, valamint Will Smith fiának, Jaden Smithnek a Just Water nevű cége által forgalmazott kartonos vizet is megkóstolhatják a vendégek. A Neat Burger lehet az első nemzetközi, növényi alapú étrenddel rendelkező étteremlánc, 14 üzletét a következő két év során tervezi megnyitni, beszállítója lesz a Beyond Meat is. „A Beyond Meat hihetetlenül jó partner, alig várom, hogy a csapattal dolgozhassak és nemzetközileg terjeszkedjünk a Neat Burgerrel" – közölte Hamilton.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK