Vágólapra másolva!
Juan Manuel Correát egy londoni kórházba szállították, ahol súlyos légúti problémák léptek fel nála, ami miatt mesterséges kómába kellett őt helyezni. Családja szerint kritikus, de stabil állapotban van.

Romlott a múlt szombati Forma-2-es baleset túlélője, Juan Manuel Correa állapota, miután átszállították Londonba, számolt be családja a versenyző Instagram-oldalára feltett posztban. Az amerikai színekben induló pilóta láb- és enyhe gerincsérülésekkel került kórházba, miután az idei első spái F2-es futamon ütközött Anthoine Hubert autójával. A francia versenyző nem élte túl a balesetet.

Correa helyzetéről a család és az FIA is adott ki tájékoztatást, az eredeti tervek szerint az állapota stabilizálása után először az USA-ba szállították volna, azonban egyelőre Londonban van, ahol szülei arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy Correa állapota romlott, de a fiatal versenyző jó kezekben van.

Correa állapota súlyos Forrás: Sauber Junior Team

„Az idő múlásával új komplikációk merültek fel a hatalmas becsapódás után, amit [múlt] szombaton, Belgiumban szenvedett el. A londoni érkezése után akut, diffúz tüdőkárosodás okozta légzési elégtelenséget diagnosztizáltak Juan Manuelnél. Ez gyakori sérülés ehhez hasonló, nagy becsapódással járó baleseteknél – írták szülei. –

Correa szülei köszönetet mondtak a jókívánságokért, és együttérzésüket fejezték ki Hubert családja felé. A versenyző kilátásaival kapcsolatban próbáltak optimisták maradni: „Meggyőződésünk, hogy a fiunk ismét úgy meglep minket, ahogy mindig is teszi a bámulatos küzdőszellemével, elszántságával, és teljesen felépül.”

A múlt heti baleset után az F2 ismét rajthoz áll, ezúttal már Monzában, de elsősorban kegyeleti okokból a mezőny nem teljes az olaszországi forduló alkalmából. Több autón is láthatók feliratok, amelyek Hubert-re emlékeznek, és az Instagram-posztban is látható logóval biztatják Correát a gyógyulás útján.