Társoldalunk:

Verstappen nem gondolja, hogy hibázott a rajtnál

2019.09.08. 19:54

Az Olasz Nagydíj rajtjánál Sergio Pérezzel ütköző Max Verstappen nem érzi úgy, hogy túl későn fékezett volna, és az ő hibája lett volna, hogy letört az első szárny az autójáról. A végül a nyolcadik helyen záró holland szerint megvolt a tempója ahhoz, hogy az élmezőnnyel küzdjön.

Balszerencsésen alakultak a monzai futam első körei mind Albon, mind Verstappen számára. A thai versenyző a Carlos Sainz-cal vívott csatából jött ki rosszul, míg csapattársának már az első kör végén a bokszba kellett hajtania, mert a rajtnál megsérült az autója. Albon a rajt után visszaesett a kilencedik helyre, majd a harmadik körben sikerült megelőznie Sainzot Roggiában, azonban a spanyol pilóta jobban gyorsított ki, az első Lesmo kanyarban fej-fej mellett haladtak, amikor a külső íven haladó Red Bull kisodródott a kavicságyba. Albon magára vállalta a felelősséget a kicsúszásért. 

Albon elismerte, hogy túl optimista volt – Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Kidolgozatlan manőver volt – nyilatkozta Albon a Sky Sportsnak. – Örültem, hogy a 4-es kanyarban meg tudtam előzni, de utána visszaért mellém. Utána kissé túl optimista voltam. Ha egy picivel több helyem lett volna, akkor sikerül a pályán maradnom."

Az incidens után Albon visszaesett a tizenegyedik helyre, ahonnan a verseny végére egészen a hatodik pozícióig tornázta fel magát. Az utolsó körökben már Nico Hülkenberghez is nagyon közel került. „Elégedettebb vagyok, mint legutóbb. – jelentette ki. Sokkal jobb volt a tempóm, mint Spában, különösen Maxéhoz hasonlítva. A végére már Nicót is utolértem. Nem sikerült megelőznöm, pedig nagyon közel voltam hozzá." 

Verstappen úgy érezte, mintha megállt volna előtte a mezőny - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Max Verstappen a büntetése miatt csak a tizenkilencedik helyről rajtolhatott. A holland versenyző az időmérő után az első öt hely valamelyikét célozta meg, erre azonban már az első kanyarban elszállt minden esélye, mivel nekiment Sergio Pérez autójának, emiatt pedig a kör végén a bokszba kellett hajtania szárnycserére.Még csak azt sem mondanám, hogy túl későn fékeztem – mondta a holland pilóta a futam utáni interjúk során, ahol a GPhírek is jelen volt. – Hirtelen mintha mindenki megállt volna. Megpróbáltam elkerülni az ütközést, de elcsíptem Sergio hátulját. Egyébként jó versenyünk volt, sok autót meg tudtam előzni. A végén beragadtam Sergio mögé, mivel túlságosan nagy volt a végsebessége. Emiatt nem volt esélyem túljutni rajta. A virtuális safety car is rosszkor jött, mert ennek köszönhetően 2-3 kocsi is elém tudott kerülni. Egyszerűen minden ellenünk volt. Néha minden bejön, amikor az ember a mezőny végéről indul, mint tavaly Austinban, de nem számíthatunk mindig erre. A mai nap a túlélésről szólt és arról, hogy szerezzünk néhány pontot."

Verstappen szerint normál esetben az élmezőnnyel küzdhetett volna - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A körülmények ellenére Verstappen elégedett volt az autó teljesítményével,

szerinte könnyedén harcban lehetett volna az élmezőny tagjaival.

Simán küzdhettem volna a srácokkal az élen – szögezte le. – Tisztában voltam a körideijeikkel, mivel menet közben figyeltem a kivetítőket. Nem voltam lassabb náluk. Ha beragadtam valaki mögé, akkor nyilván vesztettem némi időt, de ha tiszta pályán mentem, nem voltak gyorsabbak nálam. Ez ígéretes egy olyan pályán, ahol általában kevésbé vagyunk versenyképesek."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK