Javul az állapota, de további műtétek várnak Juan Manuel Correára

Forma-2, Juan Manuel Correa, Sauber Junior Team
SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIUM - AUGUST 31: Juan Manuel Correa (USA, SAUBER JUNIOR TEAM BY CHAROUZ) during the Spa-Francorchamps at Spa-Francorchamps on August 31, 2019 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Gareth Harford / LAT Images / FIA F2 Championship)
Vágólapra másolva!
Továbbra is lélegeztetőgépen tartják a spái F2-es balesetben súlyos sérüléseket szenvedő Juan Manuel Correát. Családja szerint javult az állapota, de még mindig mesterséges kómában van.

Újabb helyzetjelentést osztott meg a nyilvánossággal a spái F2-es balesetben súlyosan megsérült Juan Manuel Correa édesapja, Juan Carlos Correa. Az amerikai versenyző láb- és csigolyasérülésekkel került kórházba, miután ütközött a balesetben elhunyt Anthoine Hubert autójával, megműtötték, majd Angliába szállították, ahol légúti komplikációk merültek fel, és mesterséges kómába került.

Az édesapa köszönetet mondott a közvélemény támogatásáért, és azt ígérte, később megmutatják fiuknak az üzeneteket, amelyek a közösségi médiában vagy az [email protected] címre érkeznek, egyelőre azonban továbbra is mesterséges kómában van, bénult állapotban, hogy a tüdejét a lehető leginkább kíméljék.

Correa állapota továbbra is súlyos Forrás: Gareth Harford / LAT Images

„Továbbra is lélegeztetőgép segíti őt. A fontos életfunkciók közül több is javult kis mértékben, miközben néhány nagyon enyhén romlott. Az orvosok emlékeztettek minket arra, hogy a legtöbb, amit várhatunk, az az, hogy Juan Manuel állapota továbbra is javul, még ha nagyon csekély mértékben is. A fertőzéseket ellenőrzés alatt tartják és a légzőszervi mutatói stabilak.”

A légzőszervi komplikációk mellett további aggodalmat okoznak Correa sérülései is.

„Az apró javulást annak jelének tartjuk, hogy [Juan Manuel] kezdi a maga javára fordítani a helyzetet, csak azt kívánjuk, hogy ezt bárcsak kissé gyorsabban tenné. A doktorok továbbra is megfigyelik és cserélik a kötéseit, amikor szükséges, és megerősítették, hogy több súlyos törése is van. További műtétekre lesz szükség, amint Juan Manuel tüdőinek állapota lehetővé teszik a továbblépést.”

Végső búcsút vettek Anthoine Hubert-től

A tragikus spái baleset másik résztvevője, Anthoine Hubert életét vesztette az ütközés következtében. A francia pilótát szeptember 10-én búcsúztatták több jelenlegi és egykori F1-es pilóta részvételével. A szertartáson részt vett a frankofón autósport elitje, köztük Jean Todt, Alain Prost, Charles Leclerc, Jean Alesi, Pierre Gasly, Esteban Ocon, valamint a brit George Russell és a Renault-csapat elnöke, Jerome Stoll is.