Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szívesen látná egy csapatban a fiatal generáció két kiemelkedő alakját, Max Verstappent és Charles Leclerc-t, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azonban nem ilyen lelkes.

Őrségváltás kezdődött az idén a Forma-1-ben, hiszen az idei minden idők legfiatalabb mezőnye, és az Osztrák Nagydíjon alakult ki minden idők legifjabb első rajtsora is Charles Leclerc pole pozíciója és Max Verstappen 2. helye révén. A két fiatal egyelőre győzelemre képes autóra vár, de mindketten felállhattak már az idén is a dobogó legfelső fokára.

A nyáron vad pletykák kaptak szárnyra Verstappen esetleges átigazolásával kapcsolatban, felmerült az is, hogy helyet cserélhet Sebastian Vettellel, azonban a szóbeszédek elhalkultak, amikor a holland pilóta megerősítette az egyéni világbajnokságban elfoglalt 3. helyét a Hungaroringen, ezzel feltehetőleg kioltotta a kilépési záradékok aktiválásának lehetőségét.

Az Osztrák Nagydíjon a győzelemért csatáztak, egy koccanás után Verstappen (jobbra) nyert Forrás: AFP/Joe Klamar

Verstappen a Red Bull pilótája, így reálisan csak a Mercedes vagy a Ferrari lehet a célpontja. Az Ezüstnyílban egyelőre Lewis Hamilton nem akar visszavonulni, és nincs ok arra, hogy a csapatnál belső konkurenciát állítsanak neki, a Ferrarinál pedig Leclerc szerződésének meghosszabbítására készülnek, neki is aligha van szüksége a holland riválisra.

– nyilatkozta nemrég Verstappen, és ezt Bernie Ecclestone, az F1 korábbi ügyvezetője is szívesen látná, de nehezen tudja elképzelni. „Ők teljesen más karakterek és másként is nyerik meg a versenyeket. Ezért is nehéz választani közülük. Csak egyforma autóval lehetne összehasonlítani őket, és ezt jó lenne látni” – idézte az Auto Motor und Sport.

A Brit Nagydíjon is keményen csatáztak Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A Ferrarinál egyelőre két erős pilóta versenyez, és ha változtatni kellene, a csapatfőnök, Mattia Binotto akkor sem feltétlenül egy újabb nagyágyút keresne. „Én akkoriban kezdtem, amikor Michael Schumacher oldalán Rubens Barrichello majd Felipe Massa versenyzett. Szükség van egy remek élpilótára és egy másikra, aki képes futamokat nyerni és pontokat szerezni.”

– nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak. Verstappen édesapja, Jos azonban a Ziggo Sport műsorában nem zárta ki a csapatváltást 2021-re. „A legfontosabb, hogy szerezzünk Maxnak egy autót, amivel a világbajnoki címért lehet küzdeni.”

„Jövőre még biztosan maradunk a Red Bullnál, de 2021-re még minden nyitott. Minden azon múlik, hogy 2020-ban kapunk-e olyan autót, amivel a bajnoki címért lehet küzdeni. A következő szezonra koncentrálunk, a továbbiakkal majd később foglalkozunk.”