Vágólapra másolva!
Jövőre sem változtat versenyzői felállásán a Haas, pedig Nico Hülkenberg kopogtatott, hogy átvehesse Romain Grosjean helyét. Inkább a kipróbált pilótapárosra szavaztak.

Újabb istálló jelentette be, hogy nem változtatnak a versenyzői felálláson a 2020-as szezonra: a Haas színeiben továbbra is az alapítás, vagyis a 2016-os szezon óta jelen lévő Romain Grosjean és Kevin Magnussen indul, aki a negyedik szezonját kezdi majd az istállónál. Grosjean helyére a szintén rutinos Nico Hülkenberg is pályázott, aki az év végén búcsúzik a Renault-tól, de nem járt sikerrel.

A Haas tavaly az 5. helyen zárt a konstruktőri világbajnokságban, az idén elvesztek az autó beállításaiban, és visszacsúsztak a mezőnyben, de Günther Steiner csapatfőnök kijelentette, a tapasztalat mindennél fontosabb a számukra, és a kipróbált versenyzőpáros révén jövőre tovább folytathatják az istálló fejlesztését.

Grosjean a Haas pilótája marad Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

„Értékes folytonosságot és erős alapokat jelent a számunkra az, hogy ők értik, miként dolgozunk csapatként – mondta Steiner. – Az idén nehéz évünk van, mert ingadozik a VF-19-es teljesítménye, de a lehetőség, hogy támaszkodjunk a közös tapasztalatunkra, segíteni fog, hogy 2020-ban előrelépjünk” – tette hozzá az olasz csapatfőnök.

Grosjean 33 esztendős, eddig 159 F1-es futamon indult, 10 alkalommal állhatott dobogóra a mai Renault színeiben. Rutinos és gyors pilóta, de gyakran bizarr hibákat is elkövet.

„Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy a csapat fejlődésének részese lehetek. Különleges élmény volt, hogy az 5. helyen zártunk tavaly a konstruktőri világbajnokságban, már a csapat létezésének harmadik évében. Az idén kihívásokkal szembesültünk, de a közös tapasztalatunkra építve előrelépünk 2020-ban. Várom, hogy folytassam a munkát Kevinnel és az egész csapattal.”

Rutinos pilótapárost alkotnak Forrás: Haas F1/Motorsport Images/Zak Mauger

Grosjean és Magnussen többször is összetűzésbe keveredett már a pályán, ütköztek is, a csapatfőnöknek kellett rendet tennie közöttük, ennek ellenére a dán pilóta is úgy véli, hogy jól megy a közös munka. Magnussennek már eddig is volt érvényes szerződése 2020-ra, de ő is köszönetet mondott a csapatvezetés bizalmáért.

– nyilatkozta. – Senki sem elégedett azzal, ahogy a 2019-es szezon alakult, de bizonyított az elszántságunk, hogy változtassunk a helyzeten. Hálás vagyok azért, mert a csapat mindig is hitt bennem, és abban, amit nyújtani tudok. Osztozunk a közös célon, és Romainnel mindent bele fogunk adni a pályán az idei szezon hátralévő része és 2020 során is.”