Ricciardo: Vettel már Szingapúrban visszatérhet

Forma-1, Vettel, Ricciardo, Ferrari, Renault, Ausztrál Nagydíj
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 14: Daniel Ricciardo of Australia and Renault Sport F1 and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talk in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 14, 2019 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A 2014-ben Sebastian Vettelt csapattársaként legyőző Daniel Ricciardo úgy véli, hogy a négyszeres világbajnokból nem veszett ki a tehetség, mindössze egy jó versenyhétvége kell neki ahhoz, hogy maga mögött hagyja a nehéz időszakot, ez pedig akár már most, Szingapúrban bekövetkezhet.

Egyre többen vonnak párhuzamot Sebastian Vettel 2014-es szezonja és a mostani idény között. Ennek oka a csapattárs, akkor ugyanis Daniel Ricciardo volt az a feltörekvő fiatal, aki egyetlen szezonnal a háta mögött megérkezett a Red Bullba Vettel mellé, majd legyőzte a négyszeres világbajnokot, a Ferrarinál ehhez pedig most Charles Leclerc áll egyre közelebb. Ricciardo a Szingapúri Nagydíj előtt védelmébe vette korábbi csapattársát, mondván elég lesz neki egyetetlen jól összerakott versenyhétvége ahhoz, hogy visszatérjen a régi énjéhez.

Ricciardo nem írná le Vettelt Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Vettel legutóbb tavaly augusztusban nyert versenyt, azóta ráadásul Kimi Räikkönen és Charles Leclerc is győzött egyszer, illetve kétszer a Ferrarival. Hasonló volt a helyzet 2014-ben, abban a szezonban a német pilóta ugyanis egyszer sem állhatott fel a dobogó tetejére, míg Ricciardónak ez háromszor is megadatott.

Az azóta a Renault-hoz szerződött ausztrál pilóta ezzel együtt figyelmeztet, hogy Vettel abból a helyzetből is talpra tudott állni, szerinte nem lesz ez másként most sem.

„Helyenként hasonló a helyzete azzal, amilyen 2014-ben volt. Ha jól emlékszem, 2015-ben már a második versenyen visszatért, nyerni tudott Malajziában. Egyértelműen megvan a képessége, hogy visszajöjjön, mindössze egy versenybe fog telni” – nyiltakozta Ricciardo az FIA sajtótájékoztatóján, majd Bernie Ecclestone elméletével egybencsengően megnevezte, hogy szerinte mikor indulhatott el a lejtőn a Ferrari világbajnoka.

Az lehetett volna az első győzelme idén, ha ott másképp alakulnak a dolgok, az az utána levő versenyeket is megváltoztathatta volna. Sosem lehet tudni."

Akár már most, Szingapúrban megfordíthatja a dolgok menetét? Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Noha a Ferrarinak papíron nem kedvez a szingapúri pálya, Ricciardo úgy érzi, hogy az itt mindig jól teljesítő Vettel már a mostani hétvégén maga javára billentheti a mérleg nyelvét és megmutathatja, hogy nem szabad őt leírni. „A múltban mindig erős volt itt Szingapúrban, úgyhogy ez lehet az a hétvége, ahol megfordítja a dolgok menetét. Mindössze egy futamra van ettől” – nyilatkozta az ausztrál.

Szavazzon!

Ön szerint Vettel képes lesz talpraállni?

Ricciardo rávilágított arra is, hogy Vettelnek nehezebb a dolga amiatt, mert egy topcsapatnál versenyez. „Nyilván sok mindennel meg kell birkózni ebben a sportban, különösen, ha az ember az élmezőnyben van. Többé nem csak a tehetségről szól minden, hanem a nyomás kezeléséről, a mentális felkészültségről, arról, hogy az embernek milyen a magánélete és a többi.

Szerintem csak arra a hétvégére vár, amikor mindent össze tud rakni és visszatérhet. Jó esély van rá, hogy ez most fog megtörténni."