Vágólapra másolva!
Jelentős előrelépés történt a spái halálos Forma-2-es balesetben súlyosan megsérült 20 esztendős Juan Manuel Correa állapotában, fellélegezni azonban még nem lehet, a jobb lába ugyanis maradandó károsodást szenvedhet, ha nem műtik meg minél előbb.

Jó hírek érkeztek az augusztus végén, Spában balesetező Forma-2-es pilóta, Juan Manuel Correa állapotáról. A belgiumi főversenyen a balesetben életét vesztő Anthoine Hubert autójába belecsapódó versenyző súlyos láb- és enyhébb csigolyasérüléseket szenvedett, a Liège-i kórházban négyórás műtétet hajtottak végre rajta, amikor azonban átszállították egy londoni intézménybe, légúti komplikációk merültek fel nála, légzési elégtelenség miatt lélegeztetőgépre, valamint mesterséges kómába helyezték. Egy ideig csak nagyon kis mértékben javult az állapota, most azonban komolyabb előrelépés történt.

Correa már nincs mesterséges kómában Forrás: F2

Családja korábban közleményben tudatta, hogy Correa tüdejének állapota fokozatosan javul, a legutóbbi közleményben pedig már arról számoltak be, hogy

levették őt a lélegeztetőgépről, valamint felébresztették a mesterséges kómából is.

Az amerikai pilóta ezzel együtt még nem léphet teljesen a gyógyulás útjára. „Mialatt ez remek hír és jelentős lépés a jó irányba, továbbra is versenyben van az idővel” – áll a család közleményében.

Az orvosok szerint ez bele fog telni pár napba, mert több mint két hétig volt mesterséges kómában. Azt is elmondták, hogy Juan Manuel törékeny és orvosi értelemben véve továbbra is sebezhető, ezért az intenzív osztályon marad."

Versenyt fut az idővel Forrás: Gareth Harford / LAT Images

Ami fontos, hogy Correa állapotát kritikusról súlyosra módosították orvosai, akik mostantól a tüdeje helyett a lábára fognak koncentrálni, azóta ugyanis, hogy Belgiumban megműtötték, nem tudtak a lábsérüléseivel foglalkozni, mert a tüdeje nem tette lehetővé.

addig azonban nem vághatnak neki, amíg a tüdeje nem bír ki egy ilyen hosszú operációt" – közölte a család.