Vágólapra másolva!
Miután a Renault és a Haas is bejelentette jövő évi felállását, Nico Hülkenberg Forma-1-es karrierjét reálisan csak a Williams és az Alfa Romeo mentheti meg. Utóbbinak a csapatfőnöke Frédéric Vasseur, aki régóta ismeri a német versenyzőt.

Nico Hülkenberg számára egyre fogynak a lehetőségek a Forma-1-ben. Jelenleg úgy néz ki, hogy a Renault pilótája csak két korábbi csapatának valamelyikéhez, a Williams-hez vagy az Alfa Romeóhoz szerződhet. Utóbbinál egy régi ismerőssel is együtt dolgozhatna, ugyanis Frédéric Vasseur alsóbb kategóriákban már volt a főnöke, ráadásul jelenlegi ülését is a francia szakembernek köszönheti.

Miután a Renault szerződtette Esteban Ocont, Daniel Ricciardónak pedig érvényes kontraktusa van 2020-ra, Hülkenbergnek nem maradt hely a csapatnál. Egy ideig fennállt a lehetőség, hogy megkapja Romain Grosjean ülését a Haasnál, de az amerikai istálló végül Kevin Magnussen mellett a francia pilótát is megtartotta.

Hülkenbergnek egyre kevesebb opciója marad Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hülkenberg szerint a Haas azért döntött a jelenlegi felállás mellett, mert az autóval rengeteget küszködtek az idény kezdete óta. „Sok tényező közrejátszott, ezek közül az egyik a kocsi teljesítménye volt” – nyilatkozta Hülkenberg az orosz Sportboxnak.

A német versenyzőnek így minden bizonnyal csak a Williams és az Alfa Romeo ülése maradt, ha a Forma-1-ben szeretne maradni. Hülkenberg elmondta, egyelőre fogalma sincs, mit hoz a jövő, de nemsokára már többet fog tudni.

„Ebben a pillanatban semmit nem tudok megerősíteni – jelentette ki. – Jelenleg viszont az évnek abban a szakaszában járunk, amikor már mindenkinek muszáj döntést hoznia. Remélhetőleg pár hét múlva már tisztán fogom látni a jövőmet.”

Hülkenberg a Williams-nél és a mai Alfa Romeónál is eltöltött egy-egy szezont Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Az Alfa Romeo mellett szól a csapatfőnök, Frédéric Vasseur személye, aki a Forma-3-ban és a GP2-ben (a mai F2-ben) is együtt dolgozott Hülkenberggel. Ráadásul 2016 őszén ő szerződtette a Renault-hoz is, amikor még a francia istálló menedzsmentjének is tagja volt. A német pilóta elismerte, az utóbbi időben beszélt Vasseur-rel.

– árulta el. Hülkenberg iránt Formula E-ben szereplő istállók is érdeklődnek. A 32 éves versenyző egyszer már visszatért az F1-be, miután a 2011-es szezont kihagyni kényszerült. Ezúttal azonban elképzelhetőnek tartja, hogy amennyiben kikerül a száguldó cirkuszból, nem fog kísérletet tenni az újrakezdésre.

„Nem tudom, mi lesz, ha esetleg a Forma-1-en kívül találom magam – mondta. – Az is lehet, hogy már nem is fogom erőltetni a visszatérést.”