Társoldalunk:

Bottas ismét melegebb éghajlatra küldte a benne kétkedőket

2019.10.16. 13:15

Japánban is kibújt a kisördög a szuzukai futamot megnyerő Valtteri Bottasból, a Mercedes finn versenyzője ugyanolyan stílusban üzent kritkusainak, mint tette azt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Valtteri Bottas a Japán Nagydíjon idei harmadik futamgyőzelmét aratta, az áprilisi Azerbajdzsáni Nagydíj óta először állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A Mercedes finn pilótája elismerte, hogy az önbizalmának nagyon kellett már ez a siker, és bár nincs könnyű helyzetben, azért még a világbajnoki címről sem mond le. Emellett Bottas ismét megmutatta, hogy az idei évre változtatott a habituásán, a levezető körben burkolt célzást intézett a csapat vezető stratégájának, később pedig ismét elküldött melegebb éghajlatra pár embert.

Bottas közel 6 hónap után nyert újra versenytForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Emlékezetes, volt, ahogy a finn a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme után a levezető körben a kritikusainak címzve azt üzente: „akit érint, az b...ssza meg!" Szuzukában némileg szofisztikáltabb jelzést küldött, James Vowles-hoz a következőképp szólt a rádióban: „James, itt Valtteri, gratulálok!"

Bottas ezzel Vowles korábbi rádiózásaira utalt, amelyek során a stratégia általában „Valtteri, it's James" kezdetű mondattal közölt olyasmit, amit Bottas egyáltalán nem akart hallani, például a 2018-as Orosz Nagydíjon is ezt az üzenetet kapta, hogy adja át az első helyet Lewis Hamiltonnak.  

Később a Sky Sportsnak nyilatkozva már nem hagyta ki, hogy megismételje ausztráliai mondatait arra a kérdésre, hogy azok eszébe jutottak-e a szuzukai futam leintésekor. Nyilván van pár ember, akik szerint általában nem teljesítek úgy a szezon második felében [mint az elsőben], nekik azt mondhatom, hogy b...sszák meg" – közölte élő adásban, ami után a Sky Sports műsorvezetője nem győzött szabatkozni.

Bottas Szingapúrban olyan pólóban jelent meg, amin az ausztráliai rádióüzenetét lehetett olvasniForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

Ami a hátralevő négy futamot illeti, Bottas nem mondott le arról, hogy ledolgozza Hamiltonnal szembeni 64 pontos hátrányát, de

szavaiból azért érződött, hogy már ő is inkább a következő szezont várja,

amelyben szintén Hamilton lehet a legfőbb ellenfele. „Ha egy nap meg szeretném nyerni a világbajnoki címet Lewis oldalán, akkor le kell őt győznöm, valamint más ellenfelek is vannak, nem csak Lewis. Soha nem lesz könnyű megverni őt, de a japán futam is bizonyítja, hogy nem lehetetlen. Kicsi a sansz [az idei vb-címre], de még nem adom fel. Jövőre új szezon kezdődik."

Futamot legutóbb áprilisban, Bakuban nyert utoljára, azóta egyszer sem pezsgőzhetett a dobogó tetejéről, ami már hiányzott neki. „Tovább akarom vinni a lendületet, hiányzott ez az érzés, ez az eredmény. Olykor ilyen eredmények kellenek ahhoz, hogy növeljék az önbizalmat. Ezt szeretném folytatni, tanulni akarok ebből a hétvégéből, egyértelműen kellett ez a győzelem."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK