Hamilton új életcélt keres magának komor hangulatú bejegyzéseiben

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Orosz Nagydíj
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 29: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP looks on, on the drivers parade before the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 29, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton kedden szomorú hangulatú bejegyzéseket osztott meg az Instagramon. A brit pilóta kiábrándult a klímaváltozással nem törődő emberekből és felhívta a figyelmet a vegán életmód előnyeire.

Kisebb aggodalmat keltett Lewis Hamilton a követői és elsősorban a brit sajtó képviselői körében néhány, kedden posztolt, majd törölt Instagram sztorijával. A Mercedes pilótája a 3. helyen zárta a múlt vasárnap rendezett Japán Nagydíjat, amelyet csapattársa, Valtteri Bottas nyert meg. Hamilton annak ellenére sem tűnt boldognak, hogy csapata bebiztosította a konstruktőri vb-címet.

Az egyéni világbajnokság esélyese azt mondta, Niki Lauda májusi halála árnyékolta be a csapat sikerét, de a hangulata a verseny utáni napokban sem javult, a közösségi médiában azt írta, „úgy érzem, mindent feladok” és „miért zavarjon bármi is, ha a világ romlottá vált, az embereket pedig semmi nem érdekli?”

Hamilton kedden letargikus állapotba került Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

A következő bejegyzésekből kiderült, Hamilton a környezetszennyezés miatt aggódik 13 millió követője előtt, bírálta a világ döntéshozóit, akik nincsenek tisztában a Földre leselkedő veszélyekkel vagy nem foglalkoznak azokkal. A Mercedes pilótája szerint a bajt leginkább az állattenyésztés okozza, és úgy véli, ezt csak akkor lehet megállítani, ha az emberek vegán életmódra váltanak.

– szólította fel követőit. – Mindannyiunknak azt tanították, hogy az állati eredetű termékek fogyasztása hasznos, de évszázadok óta átvernek minket."

Hamilton ennek szellemében két évvel ezelőtt vegán életmódra váltott, és nemrég részesedést vásárolt egy vegán gyorsétteremláncban is, ráadásul az adócsalás gyanúját is felvető magánrepülőgépét is eladta.

„32 évembe telt, mire rájöttem, mekkora hatással vagyok a világra. Azt akarom, hogy az életemnek legyen értelme, úgyhogy igyekszem helyesen cselekedni, mert nem a probléma, hanem a megoldás része szeretnék lenni" – tette hozzá.

Hamilton a Japán Nagydíj idején is kiállt az állatvédelem mellett, bírálta a szigetországot a delfináriumok miatt. Különösen a szülők figyelmét hívta fel arra, hogy gyerekeiket ne vigyék el ilyen eseményre, hanem inkább környezetvédelemre neveljék őket.

Mindezek ellenére Hamilton rendszeresen posztol képeket luxusautó-gyűjteményéről, és rengeteg teendője miatt sok időt tölt légi közlekedéssel, a közösségi médiában rögtön bírálni is kezdték őt, mert egy olajtársaság által szponzorált sportágban versenyez, amelynek nagy az ökológiai lábnyoma. A Forma-1-ben pedig minden eddiginél több, szám szerint 22 versenyt fognak rendezni jövőre.