Társoldalunk:

Napokon belül bejelenthetik a McLaren szerződésbontását beszállítójával

2019.10.18. 17:20

Napokon belül bejelenthetik, hogy a McLaren felbontotta szerződését üzem- és kenőanyag beszállítójával, miután a brazil kormány már az év első harmada óta szorgalmazza ezt.

Korábban már megírtuk, hogy a Petrobras brazil olajtársaság arra készül, hogy felbontja tavaly megkötött szerződését a McLarennel, miután azt az ország belügyminisztere és a Petrobras januárban kinevezett elnöke is értelmetlennek tartja. Az Autosport értesülései szerint napokon belül hivatalosan is véget érhet az együttműködés azok után, hogy az idei szezon kezdetével hosszútávú partneri szerződést kötöttek a felek.

A Petrobras logói nem túl jól láthatók, de ott vannak a McLarenekenForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Májusban Jair Bolsonaro, Brazília elnöke a közösségi médiában azt mondta, a kormány szeretné, ha véget érne a nemrég elindult együttműködés. „Az olajtársaság a kormány döntése nyomán jelenleg keresi a módot, hogy felbontsa a szerződést" – írta a 64%-ban állami tulajdonban levő vállalatról az elnök. Az Autosport értesülései szerint azóta zajlanak a megbeszélések a Petrobras és a McLaren között a szerződés felbontásáról, noha Zak Brown ügyvezető igazgató az Orosz Nagydíjon még a közös jövőről nyilatkozott.

„Partneri kapcsolatban állunk a Petrobrasszal, vannak kikötések a megállapodásunkban, amelyek szerint folytathatjuk tovább ezen az úton" – nyilatkozta Brown, a dolgok azonban változhattak azóta,

a brazil gazdasági minisztérium ezen a héten ugyanis olyan dokumentumokat tett közzé, amelyek szerint az együttműködés véget ért. 

„A Petrobras a McLaren Forma-1-es csapatával kötött, 163 millió fontról szóló, indokolatlan szponzori szerződése felbontásra került" – áll a dokumentumban.

Új üzem- és kenőanyag beszállító után nézhet a McLarenForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Az Autosport megkeresésére a McLaren nem reagált a fejleményekre, a csapat szóvivője mindössze annyit mondott, hogy az ilyen ügyek bizalmasak, ezért nem kommentálják azokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK